TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru

Mėlynės - visi receptai

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas. 

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis 6 asm.

Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!

Šviežių mėlynių tyrė

Šviežių mėlynių tyrė 2 asm.

Šią tyrę galėsite panaudoti gaminant pieniškus kokteilius, pudingus, tortus ar tiesiog paskanauti karštą dieną.

Sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis

Sodrios tekstūros pyragas su mėlynėmis 8 asm.

Šiam pyragui reikia šiek tiek kukurūzų miltų ir nemažai sviesto, taigi, jis nėra lengvutis, lyg debesėlis, o sunkesnis, rupesnis, tačiau puikaus skonio! Jei norite, mėlynes galite keisti šilauogėmis. 

Jogurto ir mėlynių kokteilis

Jogurto ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Lengvas ir gaivus kokteilis, idealus karštą dieną. 

Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Lapinių kopūstų ir morkų salotos 2 asm.

Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Žaliasis kiaulpienių kokteilis

Žaliasis kiaulpienių kokteilis 1 asm.

Ingredientus suberkite į elektrinį smulkintuvą, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Kokteilį galite pasaldinti medumi arba įberti truputį cinamono. Receptas iš žurnalo „Edita“.  
Kokteilis „Pavasario energijos gurkšnis“

Kokteilis „Pavasario energijos gurkšnis“ 1 asm.

Visus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, įpilkite šviežios (arba raugintos) sulos ir gerai išplakite. Nepagailėkite sulos – tai ypač vertingas pavasario gėrimas – jis stiprina organizmą, padeda iš jo pašalinti susidariusius akmenis,...
Sausainių mišinys stiklainyje

Sausainių mišinys stiklainyje 1 asm.

Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...
Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis 1 asm.

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 
Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis

Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis 1 asm.

Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite...
Mėlynių limonadas

Mėlynių limonadas 4 asm.

Iš keturių citrinų išspauskite sultis. Į didelį ąsotį supilkite dvi stiklines vandens, įberkite cukraus, pagardinkite citrinų sultimis ir citrinų žievelėmis. Permaišykite. Mėlynes arba šilaguoges pertrinkite ir gautą masėę supilkite į limonadą....
Traškūs dribsniai su mėlynėmis

Traškūs dribsniai su mėlynėmis 2 asm.

Plastikiniame dubenėlyje sumaišykite dribsnius, riešutus, džiovintus vaisius. Įberkite cinamono, vanilės, kokosų drožlių. Nedideliame puodelyje virš garų ištirpykite medų. Sumaišykite su aliejumi, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių ir tolygiai...
Makaronai su mėlynėmis ir rikota

Makaronai su mėlynėmis ir rikota 3 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą makaronams: į gilesnį dubenį persijokite miltus, po vieną įmuškite ir išmaišykite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos. Mėlynes kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Masę įmaišykite į makaronų...
Blynai su mėlynėmis

Blynai su mėlynėmis 4 asm.

Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo. Galiausiai...
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su mėlynėmis 4 asm.

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti. Sumaišykite kreminį ir...
Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis 6 asm.

Į gilų dubenį suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę ir cukrų. Tada sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską maišykite elektriniu plakikliu, kol liks trupiniai. Tešlą berkite į...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 4 asm.

Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas...
Mėlynių ir varškės „terrine“

Mėlynių ir varškės „terrine“ 15 asm.

Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele. PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ Mėlynių sluoksniui...
Ledų sumuštiniai

Ledų sumuštiniai 8 asm.

Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną.  Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką