Dabar populiaru

Mėtos - visi receptai

Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi

Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi 4 asm.

Kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers receptas, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis 2 asm.

Lengvos, tačiau kartu ir labai maistingos salotos, puikiai tinkamos ir vakarienei, ir į pietų dėžutę. 

 

Cepelinai su varške ir mėtomis

Cepelinai su varške ir mėtomis 6 asm.

Cepelinų gamyba gali atrodyti labai sudėtingas ir ilgas procesas, tačiau, pasigaminus, bus ne tik skanu valgyti, bet ir malonu prisiminti patį procesą. 

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas. 

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu

Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu 2 asm.

Agurkuose ne tik gausu vandens, bet jie taip pat papildo organizmą itin reikalingais mineralais? Tad šalta agurkų sriuba vasarą – ne tik atgaiva gomuriui, bet ir kūnui!

Aviena su mėtų padažu

Aviena su mėtų padažu 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Šiaurės Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose mėta kaip prieskonis dažnai vartojama su aviena. Yra tokia tradicija ir Anglijos virtuvėje. Šioje istorijoje neapsieita be monarchų įtakos. Anglijos karalienė Elžbieta I (1533–1603), norėdama sustiprinti prekybą vilna, įsakė avieną valgyti tik su karčiomis žolelėmis. Tikėtasi, kad toks skonis nepatiks valstiečiams ir jie avienos suvalgys mažiau, o tada ir vilnos bus daugiau. Prie karčiųjų žolelių priskiriama mėta visus planus sugriovė – anglams patiko naujasis skonių derinys ir britų virtuvėje nuo XVI amžiaus prie keptos avienos prigijo mėtų padažas.

Jo receptas itin paprastas ir pritaikomas asmeniniam skoniui. Pabandykim ir mes pajusti XVI a. tradicinės anglų virtuvės skonį.

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis

Gaivi arbūzų salsa su mėtomis 4 asm.

Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas. Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu. Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas,...
Žymės: mėtos, arbūzas
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis 4 asm.

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite. 2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes...
Vietnamietiškos greipfrutų salotos

Vietnamietiškos greipfrutų salotos 2 asm.

Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis š...
Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais

Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais 2 asm.

Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines...
Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais

Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais 1 asm.

Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė

Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė 6 asm.

Ši uogienė – gardus užteptas ant trapučio ar varškės sūrio. Puikiai tinka jogurtui, pusryčių varškei gardinti, pertepti sausainiams bei pyragams.

Marokietiški kukuliai

Marokietiški kukuliai 2 asm.

Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš...
Greitai užraugti agurkėliai iškylai

Greitai užraugti agurkėliai iškylai 4 asm.

Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Šalta juodoji arbata su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais 5 asm.

Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiš...
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis

Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis 7 asm.

Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet...
Žaliosios arbatos limonadas

Žaliosios arbatos limonadas 4 asm.

Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Aitrūs šokoladiniai putėsiai

Aitrūs šokoladiniai putėsiai 5 asm.

Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite. Neriebią grietinėlę pakaitinkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką