Dabar populiaru

Miltai - visi receptai 2 puslapis

Velykinis tortas

Velykinis tortas 4 asm.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami. Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis

Keksiukai su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

Margariną ir šokoladą išlydykite ant silpnos ugnies. Supilkite cukrų ir, plakdami maišytuvu, įmuškite kiaušinius. Plakite, kol neliks cukraus granulių.  Suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite ir suberkite nuplautas nusausintas spanguoles,...
Keksiukai „Margučiai“

Keksiukai „Margučiai“ 4 asm.

Paruošimas: Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Prancūziški pyragėliai kanelės

Prancūziški pyragėliai kanelės 4 asm.

Kepant ne silikoninėse formelėse, reikėtų dar gabalėlio sviesto formelėms ištepti bei šiek tiek rudojo cukraus formelėms apibarstyti. Recepto autorė kepė silikoninėse – tada puikiai iškepa ir be tų priedų. Tešlos paruošimas: Šis dangiško skonio...
Sausainiai su aguonomis

Sausainiai su aguonomis 6 asm.

Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę...
Kalėdiniai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius,...
Kūčiukai

Kūčiukai 6 asm.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite kelias minutes pravėsti, o tada supilkite į arbatos sietelį, kad skystis nutekėtų. Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu. Palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad viskas...
Meilės sausainiai su aviečių džemu

Meilės sausainiai su aviečių džemu 1 asm.

1. Miltus, krakmolą ir druską sumaišykite dubenėlyje. 2. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę iki purumo. Sudėkite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite. 3. Suberkite į sviesto plakinį miltų mišinį ir viską lėtai...
Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.   Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Orinukai su razinomis

Orinukai su razinomis 10 asm.

Baltymus išplakite iki standžių putų. Nuolat maišydami berkite cukrų. Plakite, kol masė bus blizgi. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite razinas, kapotus graikinius rieš...
Pyragas su šafranais

Pyragas su šafranais 10 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri. Ištirpinkite sviestą. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir...
Moliūginis pyragas su „Panna cotta“

Moliūginis pyragas su „Panna cotta“ 2 asm.

 Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe. Moliūgų masę sumaiš...
Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis 4 asm.

Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite. Kitame inde iki standumo išplakite  baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius. Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė....
Sotusis bulvių pyragas

Sotusis bulvių pyragas 4 asm.

Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis.  Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite...
Šokoladinis pyragas su kokakola

Šokoladinis pyragas su kokakola 4 asm.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepkite orkaitėje, į...
Datulių pyragas su namine karamele

Datulių pyragas su namine karamele 4 asm.

Datules susmulkinkite peiliu, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite apie pusvalandį pastovėti, tada nukoškite ir atidėkite. Sviestą išsukite su cukrumi, druska ir cinamonu. Įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus ir datules. Tešlą sukrėskite į...
Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru

Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru 6 asm.

Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę. Sudėkite tarkuotą citrinos ž...
Karamelinis riešutų pyragas

Karamelinis riešutų pyragas 4 asm.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą,...
Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis

Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis 4 asm.

Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite š...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką