Dabar populiaru

Mišrainė - visi receptai

Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais

Gaivios kopūstų salotos su žemės riešutais 4 asm.

Pasipylus šviežių daržovių gausai, kopūstus kartais kiek nepelnytai pamirštame. Visai be reikalo, nes iš jų galima paruošti skanių, gaivių salotų, pasotinsiančių karštą vasaros dieną, o ir puikiai suskambėsiančių prie kepsnių. 

Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu

Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu 6 asm.

Žalią, bazilikais kvepiantį pesto padažą įprasta derinti su makaronais, su juo taip pat skanu ruošti ir sumuštinius. Tačiau šįkart siūlome išbandyti šį tą naujo – išvirti šviežių bulvyčių, apvirti saują šparaginių pupelių ir šias gėrybes maišyti su, pageidautina, naminiu pesto padažu.

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė 4 asm.

Išbandykite gaivią, tačiau tikrai sočią bulvių mišrainę. Žinoma, labiausiai jai tiks šviežio derliaus bulvytės, tačiau nieko tragiško nenutiks, jei išvirsite ir seno derliaus.

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė 2 asm.

Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas

 

Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais

Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais 4 asm.

Miško žvėrys: Šios ryškiaspalvės salotos puikiai tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui. 

 

Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi

Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi 4 asm.

Pikantiška mišrainė su rūkyta žuvimi puikiai tiks ir šventiniam stalui. 

 

Vištienos mišrainė su kiaušiniais

Vištienos mišrainė su kiaušiniais 4 asm.

Soti mišrainė gali tapti ne užkandžiu ar garnyru, bet savarankišku patiekalu. 

Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu

Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu 4 asm.

Patobulintą baltąją mišrainę galite išbandyti ir paprastą dieną, ir per šventes, o gal patiks?

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė

Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė 2 asm.

„Vegan Pipiras“: Nuostabi burokėlių ir lęšių draugystė. Paprasta, tačiau labai maistinga mišrainė. Burokėliai yra ypač geras antioksidantas, o lęšiai turi daugiau baltymų, nei mėsa. Rekomenduojame valgyti pavakariams ar vakarienei.

Tuno ir kiaušinių mišrainė

Tuno ir kiaušinių mišrainė 4 asm.

Keli kokybiški ingredientai, tarp kurių tebūna nemažai šviežių krapų ir mišrainė, kurią galima valgyti užsitepus ant duonos, paruošta. 

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais 2 asm.

Mišrainė su virtais kiaušiniais taip pat gali būti lengva ir gaivi, tam puikiai pasitarnaus trumpai pamarinuoti salierai. 

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė 2 asm.

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Mišrainė „Grybukas“

Mišrainė „Grybukas“ 4 asm.

Grybus nuplaukite, susmulkinkite, palikite keletą grybukų nepjaustytų papuošimui, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Svogūną susmulkinkite, suberkite konservuotus žirnelius viską sumašykite su majonezu. Papuoškite smulkintais svogūnų...
Rožinė mišrainė

Rožinė mišrainė 8 asm.

Bulves, morkas, marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su burokėliais, konservuotais žirneliais ir smulkintu svogūnu. Gautas salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su majonezu.  
Lenkiška baltoji mišrainė

Lenkiška baltoji mišrainė 10 asm.

Virtas morkas, bulves, pastarnoką, kiaušinius, marinuotus agurkėlis supjaustykite kubeliais, petražoles ir svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite. Ingredientus sumaišykite su konservuotais žaliaisiais žirneliais, kukurūzais, pagardinkite druska,...
Vokiškos bulvių salotos

Vokiškos bulvių salotos 6 asm.

Virtas bulves  ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies. Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite...
Mišrainė „Kalėdinis vainikas“

Mišrainė „Kalėdinis vainikas“ 4 asm.

Iš virtų burokėlių, porų, kivi ir virtų pupelių sumaišykite mišrainę, įpilkite šlakelį aliejaus, pasūdykite, pridėkite pipirų. Ant lėkštės suformuokite vainiko formą, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, papuoškite mažų pomidoriukų puselėmis...
Burokėlių mišrainė su grietine

Burokėlių mišrainė su grietine 2 asm.

Virtus burokėlius sutarkuokite. Įberkite į burokėlius, kmynus, pipirus, pasūdykite, smulkiai supjaustytą svogūną. Įkrėskite grietinę ir mišrainę gerai išmaišykite.
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką