Dabar populiaru

Moliūgų sėklos - visi receptai

Klevų sirupu paskanintos kepintos moliūgų sėklos

Klevų sirupu paskanintos kepintos moliūgų sėklos 4 asm.

Jei iš moliūgų ruošiate trintą sriubą, siūlome ją pagardinti itin paprastai paruošiamu priedu – pikantiškomis sėklomis. Jos, beje, tiks ir kaip užkandis, kurio galite prisiberti į kokį patogų indelį ir skanauti darbe.

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas 4 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis

Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis 2 asm.

 Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 
 Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu....
Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Juodųjų lęšių salotos su vištiena 2 asm.

Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir...
Spalvingos bolivinių balandų salotos

Spalvingos bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Sveikuoliški batonėliai

Sveikuoliški batonėliai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą. 2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir...
Duona su  moliūgų  sėklomis

Duona su moliūgų sėklomis 5 asm.

1. Moliūgų sėklas, kurias bersite į tešlą, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Žiupsnelį pasilikite apibarstyti kepaliukui. Atvėsinkite ir stambokai sukapokite. 2. Į dubenį sutrupinkite mieles. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros, nedideliame...
Makaronai su moliūgų sėklų padažu

Makaronai su moliūgų sėklų padažu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų. 3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoš...
Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis

Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis 6 asm.

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės. 2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką