Dabar populiaru

Morkos - visi receptai 3 puslapis

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu 2 asm.

Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite...
Pyragas su kalakutiena

Pyragas su kalakutiena 4 asm.

Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Jautienos kepsnys su rozmarinais

Jautienos kepsnys su rozmarinais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve. Susmulkinkite morkas, salierą...
Karka su raugintais kopūstais

Karka su raugintais kopūstais 4 asm.

Karką nuplaukite, dėkite į puodą su vandeniu ir užvirkite. Įdėkite svogūną, morkas, laurų lapelius, pipirus ir virkite 2–2,5 valandos. Kitame puode troškinkite kopūstus tol, kol jie suminkštės (apie 1,5 valandos). Paragaukite – jei kopūstai labai rū...
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais 4 asm.

Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Vietnamietiškos greipfrutų salotos

Vietnamietiškos greipfrutų salotos 2 asm.

Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis š...
Pad Thai

Pad Thai 4 asm.

Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite vištienos filė juosteles. Sudėkite supjaustytus kopūstus bei morkas ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK paprastoje keptuvėje. Padarykite keptuvėje...
Saldžiarūgštė Wok kiauliena

Saldžiarūgštė Wok kiauliena 4 asm.

Įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir kepkite mėsos juosteles, kol jos gražiai apskrus.  Sudėkite į dubenėlį. Vėl įkaitinkite keptuvėje vieną valg. š. aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves. Kepkite maždaug 1–2 minutes labai karštoje...
Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais

Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais 4 asm.

Pakepintas jautienos patiekalas su daržovėmis ir makaronais. Citrinžolės, raudonasis karis ir imbierai šiam patiekalui suteikia tailandietišką poskonį.
Žaliavalgiška „silkė“ pataluose

Žaliavalgiška „silkė“ pataluose 2 asm.

Burokėlį sutarkuokite smulkiais šiaudeliais ir dėkite į indą – tai bus pirmasis sluoksnis. Užtepkite anakardžių majonezo. Jo receptas ČIA. Kubeliais smulkintas džiovintas morkas pamirkykite 12 valandų vandenyje. Krėskite morkas ant burokėlių...
Įdarytos avokadų geldelės

Įdarytos avokadų geldelės 2 asm.

Iš avokadų atsargiai, kad nepažeistumėte odelių, išskobkite minkštimą. Jūros kopūstus 30 min. mirkykite vandenyje. Nusunkite vandenį, užpilkite aromatingu marinatu ir palaikykite 2 valandas vėsioje vietoje. Fermentuotus jūros kopūstus sukrėskite į...
„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais

„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais 2 asm.

Baravykus pamirkykite per naktį. Džiovintas morkas ir razinas (atskirai) pamirkykite 4 valandas. Mirkytas morkas, razinas, daigintus grikius ir pomidorus susmulkinkite S formos peiliuku. Pagal skonį pasūdykite. Pagardinkite džiovintais krapais ir...
Silkė, marinuota garstyčių padaže

Silkė, marinuota garstyčių padaže 2 asm.

Silkę nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną ir morkas supjaustykite žiedeliais, sutrinkite kalendros sėklas. Į indą sudėkite garstyčias, druską, cukrų ir viską gerai išmaišykite. Tada supilkite aliejų, ir, gerai iš...
Silkė olandiškai

Silkė olandiškai 2 asm.

Silkę nuplaukite, nuvalykite, išdarinėkite ir supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais. Pipirus sutrinkite, morką ir svogūną supjaustykite žiedeliais. Paimkite 1 l talpos indą ir sudėkite ten sluoksniais svogūną, morką, citriną, pjaustytą griežinė...
Grybais įdaryti baklažanai

Grybais įdaryti baklažanai 2 asm.

Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Pasninko kotletai

Pasninko kotletai 2 asm.

Bulves išvirkite ir sutrinkite, sumaišykite su virtais ryžiais. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite su smulkintu svogūnu. Sumaišykite visus ingredientus – bulves, ryžius, morkas su svogūnais, pagardinkite druska, smulkintais žalumynais. Formuokite iš...
Orkaitėje kepta moliūgų sriuba

Orkaitėje kepta moliūgų sriuba 2 asm.

Gamyba: Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą). Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę....
Baklažanai turkiškai

Baklažanai turkiškai 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir už...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką