Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obuoliai - visi receptai 13 puslapis

Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai 2 asm.

1. Iš pieno, avižinių dribsnių ir saujelės razinų išvirkite košę (jei bus per tiršta įpilkite dar šlakelį pieno, jei per skysta – truputį dribsnių). 2. Pagardinkite košę šaukšteliu sviesto ir medaus. 3. Obuolius išskobkite bulvių skustuku,...
Obuolių ir svarainių pyragas

Obuolių ir svarainių pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą. 2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, sviesto  ir trupučio druskos suminkykite  tešlą. 2. Paruoškite obuolius. Nulupkite  odeles, supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. 3. Tešlą kočiokite, kol ji taps plona. Apšlakstykite...
Porų, obuolių ir kiaušinių salotos

Porų, obuolių ir kiaušinių salotos 4 asm.

1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius. 2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais. 3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas. 4. Įdė...
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Trupininis obuolių pyragas su nektarinais 6 asm.

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė. 2. Mažesnę jos pusę...
Obuolys bandelėje

Obuolys bandelėje 3 asm.

1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį. 2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius...
Obuolių pyragas su kokosu

Obuolių pyragas su kokosu 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi. 2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles. 3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje...
Obuolių šerbetas

Obuolių šerbetas 4 asm.

1. Obuolius sudėkite į smulkintuvą, sumalkite į tyrę, supilkite i puodą, užpilkite stikline vandens ir pavirkite porą minučių. 2. Tada supilkite cukrų, išmaišykite ir vėl pavirkite, bet neužvirinkite. 3. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos...
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais 6 asm.

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis. 2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite...
Tarkuotų obuolių pyragas

Tarkuotų obuolių pyragas 5 asm.

1. Į indą sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išplakite. 2. Obuolius nuplaukite, su burokine tarka nutarkuokite iki sėklalizdžių ir sudėkite i tešlą. 3. Kepkite apie 45min. 180 ºC temperatūros orkaitėje....
Obuolių, moliūgų ir persikų džemas

Obuolių, moliūgų ir persikų džemas 4 asm.

1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių. 2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių. 3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus...
Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys

Naminės obuolių - moliūgų - slyvų sultys 6 asm.

1. Tiek obuolius, tiek moliūgus ir slyvas išsunkite sulčiaspaude atskirai, perkoškite per retą audinį ar tankų sietelį. 2. Tuomet supilstykite norimomis proporcijomis. Užkaitinkite ir supilstykite į sterilius stiklainius. Šios sultys labai...
Salierų ir obuolių salotos

Salierų ir obuolių salotos 4 asm.

1. Riešutus užpilkite obuolių sultimis ir palikite 20 minučių pastovėti. Sūrį smulkiai sutarkuokite. 2. Nuplautus obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis....
Gustavo obuolių pyragas

Gustavo obuolių pyragas 6 asm.

1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. 2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei...
Kepti obuoliai su glajumi

Kepti obuoliai su glajumi 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų. 2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. 3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 4 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite. 2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite....
Traškios obuolių skiltelės

Traškios obuolių skiltelės 4 asm.

1.  Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais. 2.  Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite...
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu

Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu 6 asm.

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu. 3....
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu

Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius