Dabar populiaru

Padažas - visi receptai

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms 4 asm.

Šio padažo ant salotų nereikėtų padauginti, nes jis ryškaus skonio, tačiau atitaikę reikiamą kiekį džiaugsitės harmoningu, nenuobodžiu deriniu.

 

Citrininis padažas su čiobreliais

Citrininis padažas su čiobreliais 4 asm.

Šiame salotos sirtame padaže pirmu smuiku groja visada puikiai derantis duetas: citrinos ir švieži čiobreliai, kurių nepagailėkite.

 

Medaus padažas su pipirais salotoms

Medaus padažas su pipirais salotoms 4 asm.

Tai švelniai pikantiškas padažas, kur medaus saldumas kontrastuoja su pipirų aitrumu, o viską dar papildo gaivi mėta. 

 

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu 6 asm.

Strelkabelka.ltRecepte naudojau aštrią rūkytą papriką. Jei jos neturit, tuomet įdėkit čili pagal savo skonį. Pernai šitas džemas visiškai pakeitė majonezą prie kiaušinių. Tinka prie bet kaip paruošto kiaušiniio – virto, kepto, omleto, poached ar srambled.

Pomidorų džemas su garstyčiomis

Pomidorų džemas su garstyčiomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis džemas tiks prie sūrių, mėsainių, dešrainių ar ko nors kitko, kam trūks spalvų ar skonių.

 

Lengvas graikiško stiliaus padažas

Lengvas graikiško stiliaus padažas 6 asm.

Lengvas ir gaivus graikiško stiliaus padažas idealiai tiks keptoms daržovėms paskaninti.

 

Citrininis krapų padažas

Citrininis krapų padažas 6 asm.

Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.

 

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu 6 asm.

Šio patiekalo paslaptys: kokybiška mėsa ir ne per ilgas kepimo laikas.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

 

„Gribiche“ padažas prie kiaušinių

„Gribiche“ padažas prie kiaušinių 4 asm.

Strelkabelka.ltPadažas su traškiom alyvuogėm (kurias galima valgyt atskirai, nes oi kaip gerai) itin tinka ne tik prie daržovių, bet ir prie žuvies ar vištos. Mėgstu derint su sūdyta lašiša, kokiomis nors daržovėmis ir kiaušiniais. Man kažkodėl asocijuojasi su savaitgalio pusryčiais.

 

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais 4 asm.

Padažas, kuriame daug šviežių petražolių, česnakų ir alyvuogių aliejaus – puikus pasirinkimas. Kvapnus, kreminis, švelniai pikantiškas, jis nuostabiai paskanins, pavyzdžiui, spagečius.

Vištiena su makaronais ir azijietišku padažu

Vištiena su makaronais ir azijietišku padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano greitas maistas yra koks nors akimirksniu paruošiamas patiekalas, kuriam pakanka 10 minučių, įskaitant daržovių pjaustymą ir keptuvės kaitinimą. Tad štai šis – būtent iš šitos serijos. Tiems atvejams, kai gurgiantis pilvas neleidžia imtis sudėtingesnių ir ilgesnių procesų virtuvėje.

Adžika su morkomis ir obuoliais

Adžika su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Tradicinė gruziniška adžika gaminama tik iš saldžiųjų bei aitriųjų paprikų, česnako, graikinių riešutų ir gausaus prieskonių mišinio. Tačiau kiekviena tauta, be to, ir kiekviena šeimininkė, turi savitą šio pagardo variantą. Paprikos dažnai papildomos kitomis sezoninėmis daržovėmis: pomidorais, morkomis, svogūnais ar obuoliais.

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis

Antiena su vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis 2 asm.

FeedMySister.com: Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atvėsus orams nežinau, kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais – tegyvuoja skirtingi sezonai!

Indonezijoje populiarus padažas sambal

Indonezijoje populiarus padažas sambal 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Padažas sambal – neatsiejama Indonezijos kulinarinio peizažo dalis. Šiame salyne jo yra daugiau nei 300 receptų. Pagrindinė padažo dalis yra aitrieji čili pipirai ir Indonezijoje jį rasi ant bet kurio stalo – kaip pas mus druską ar juoduosius pipirus. Sambal taip pat mėgstamas Malaizijoje, Šri Lankoje, Brunėjuje ir Singapūre. Kaip buvusios kolonijos paveldas šis aštrumynas žinomas ir Nyderlanduose.

Slyvų čatnis

Slyvų čatnis 4 asm.

Strelkabelka.lt: Kadangi slyvų sezonas jau gerokai įpusėjęs, prašau jums slyvų čatnis. Prieš keletą metų čatnių aš negaminau, jie man buvo visai neįdomūs. Bet šiemet kažkaip užnešė. Ir ant sūrių užnešė paskutiniu metu. O šalia sūrio kažko reikia, ir visai įdomu išbandyti visokius derinius. Šis receptas ir vėl šiek tiek adaptuotas pagal Nigelį Slaterį.

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Slyvų čatnis

Slyvų čatnis 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos. Tinka ji prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką