Dabar populiaru

Padažas - visi receptai 5 puslapis

Čilietiškas „Pebre“ padažas

Čilietiškas „Pebre“ padažas 6 asm.

Susmulkinkite visus ingredientus ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos. Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“
Naminės garstyčios su medumi

Naminės garstyčios su medumi 8 asm.

Garstyčių miltelius sumaišykite su vandeniu ir actu. Supilkite alyvuogių aliejų, medų ir išsukite. Pastatykite kambario temperatūrje. Tinka valgyti po 2–3 dienų.  
Naminis aštrus pomidorų padažas

Naminis aštrus pomidorų padažas 8 asm.

Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą....
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu

Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu 2 asm.

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Lašiša cukinijų, grietinėlės ir vyno padaže

Lašiša cukinijų, grietinėlės ir vyno padaže 4 asm.

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite apie 2 minutes. 2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5...
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai

Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.
Makaronai su tunu ir pomidorų padažu

Makaronai su tunu ir pomidorų padažu 4 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Susmulkinkite svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus,...
Majonezas iš putpelių kiaušinių

Majonezas iš putpelių kiaušinių 5 asm.

Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska. Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės. Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
Japoniškas majonezas

Japoniškas majonezas 5 asm.

Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės. Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
Naminis provansalis

Naminis provansalis 4 asm.

Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakant plona srovele supilkite aliejų. Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite. Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios...
Morkos vyno padaže

Morkos vyno padaže 4 asm.

1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min. 3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas

Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas 4 asm.

1. Česnakus sugrūskite, sudėkite į 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą, supilkite aliejų ir didžiausiu galingumu kaitinkite 1 min. 2. Indą išimkite, supilkite pomidorus su visu skysčiu, sudėkite alyvuoges, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir...
Smidrai su olandišku padažu

Smidrai su olandišku padažu 3 asm.

1. Paruoškite smidrus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį, virkite apie 6 min. Tada smidrus atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Žuvų kotletai su kiaušinių padažu

Žuvų kotletai su kiaušinių padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska, žuvų prieskoniais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Suberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išplaktą kiaušinio baltymą. Faršą lengvai išmaišykite ir suformuokite pailgus kotletus. Apvoliokite...
Kukuliai su pomidorų padažu

Kukuliai su pomidorų padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, grietine ar grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Labai gerai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius. Kukulius apkepkite įkaitintame...
Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu

Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu 3 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite...
Makaronų kriauklės su krevetėmis

Makaronų kriauklės su krevetėmis 3 asm.

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite. 2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių....
Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu

Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą....
Šonkauliukai su medaus padažu

Šonkauliukai su medaus padažu 4 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. 2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, č...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką