Dabar populiaru

Padažas - visi receptai 9 puslapis

Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu 6 asm.

1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite,...
Slyvų padažas

Slyvų padažas 8 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Sudėkite jas į storadugnį puodą, suberkite cinamoną, anyžius, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus. Supilkite vandenį, suberkite cukrų ir druską. 2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite...
Žymės: padažas , slyvos
Makaronai su „Bolognese“ padažu

Makaronai su „Bolognese“ padažu 3 asm.

1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada...
Lašiša su padažu

Lašiša su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada...
Pikantiškas žalumynų užpilas salotoms

Pikantiškas žalumynų užpilas salotoms 2 asm.

1. Pasirinktų žalumynų mišinį (gali būti, bazilikai, špinatai, raudonėliai, šalavijai, čiobreliai, agurklės lapai, rozmarinai, dilgėlės, kiaulpienės ir pan.) sugrūskite, sumalkite elektrine trintuve arba labai smulkiai sukapokite peiliu. Sutrinkite...
Žymės: padažas
Kalakutiena su šokolado padažu

Kalakutiena su šokolado padažu 6 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį...
Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Lašiša su aštriu vyšnių padažu

Lašiša su aštriu vyšnių padažu 4 asm.

1. Žuvį pasūdykite ir mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškepkite (geriausia – ant grotelių, bet galima ir keptuvėje). 2. Paruoškite padažą: iš vyšnių išimkite kauliukus, uogas sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite....
Kepta žuvis su aštriu padažu

Kepta žuvis su aštriu padažu 3 asm.

1. Žuvies filė supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, pagardinkite prieskoniais. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite kiaušinių plakinyje, kokosų drožlėse.  2. Paruoštus žuvies gabaliukus iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apskrudusius...
Morkų suflė

Morkų suflė 4 asm.

1. Morkas ir svogūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir pertrinkite per sietelį. 2. Paruoškite padažą: švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat...
Dzadzikis

Dzadzikis 2 asm.

Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai). Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką