Dabar populiaru
15min be reklamos

Paukštiena - visi receptai

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Legendinis viščiukas tabaka

Legendinis viščiukas tabaka 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Panašų į šį receptą parsivežiau iš Anglijos. Jame man patiko keli dalykai – neriebi mėsa ir spanguolių skonis prie jos, pagyvintas graikinių riešutų prieskoniu. Puikiai dera ir čiobrelis su brendžiu – ne kartą patikrintas mišinys vištienos kepenų paštetui. Gamyba nesudėtinga, tad sukti vyniotinį gali ir pradinukas, ir senukas. Ir puikiai tinka ant Kalėdinio stalo. 

 

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena 4 asm.

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais 6 asm.

Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims. 

 

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena

Su bulvėmis, žirneliais ir šparaginėmis pupelėmis troškinta vištiena 6 asm.

Viename puode paruošite patiekalą, prie kurio beliks sumaišyti lengvų salotų. Į vieną puodą ar troškintuvą šįsyk sušoka ir paukštiena, ir bulvės, ir ankštinės daržovės. 

 

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais 4 asm.

Kai už lango apniukę, o dabar dar dažniausiai ir lyja, sušildantis, prieskoniais gausiai pagardintas troškinys su salsvais abrikosų gabaliukais – tai, ko reikia. Galite pasigaminti ir daugiau – liks kitai dienai ir bus lygiai taip pat skanu!

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

 

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai 5 asm.

Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.

 

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“ 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

 

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate 4 asm.

Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina 4 asm.

Svogūnų laiškai ir citrina šiame paprastame, bet puikiame patiekale palaiko vištienai kompaniją ir sukuria tikrą skonio harmoniją. Išbandykite!

Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Aš turiu vieną patikimą būdą akimirkoms, kai nuovargis nuo pilkumos pasidaro sunkiai pakeliamas. Tokiomis dienomis mane pakrauna skanūs patiekalai iš šiltų kraštų! Tada bent jau skoniais nukeliauju ten, kur šilta ir saulėta, kur žmonės ilsisi ir atostogauja, iš kur grįžta pailsėję ir pasikrovę energijos. Vienas tokių patiekalų tikrai ir jus bent valandai nuneš į saulėtąją Italiją, į žavią Sicilijos salą…

 

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką