Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pesto padažas - visi receptai 2 puslapis

Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Makaronai su cukinijomis

Makaronai su cukinijomis 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai. Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo...
Pyragas su daržovėmis

Pyragas su daržovėmis 5 asm.

Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Klokite į karščiui atsparią kepimo formą, subadykite šakute ir iškepkite. Cukinijas ir nuluptas morkas supjaustykite griežinėliais, kopūstą sutarkuokite stambia trintuve. Keptuvė...
Pomidorų pestas

Pomidorų pestas 5 asm.

Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Bazilikus...
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Pica su mocarela

Pica su mocarela 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite,...
Bulvių virtinukai su „Pesto“ padažu

Bulvių virtinukai su „Pesto“ padažu 3 asm.

1. Bulves su lupenomis išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. 2. Kiaušinį išplakite ir supilkite į bulves, įberkite nepilną stiklinę miltų, gerai išmaišykite. Pradėkite minkyti ir berkite tiek miltų, kol tešla beveik nelips prie rankų (tač...
Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis

Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis 2 asm.

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus). 2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Violetinis pesto padažas

Violetinis pesto padažas 4 asm.

1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų. 2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų...
Geltonasis pesto padažas

Geltonasis pesto padažas 4 asm.

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. 2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų,...
Raudonasis pesto padažas

Raudonasis pesto padažas 4 asm.

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus. 2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi. 3. Raudonasis padaž...
Gaminame namie: žaliasis pesto padažas

Gaminame namie: žaliasis pesto padažas 4 asm.

Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius