Dabar populiaru

Pomidorai - visi receptai

Orkaitėje kepta žuvis su alyvuogėmis ir pomidorais

Orkaitėje kepta žuvis su alyvuogėmis ir pomidorais 4 asm.

Vos daugiau kaip pusvalandis ir ant jūsų stalo garuos gardus pietų ar vakarienės patiekalas. Daug indų plauti taip pat neprireiks, nes jis paruošiamas viename inde.

 

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais 2 asm.

FeedMySister.com: Mano pastarojo meto patiekalas-favoriras – kepti baklažanai su granatais, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos plokščios duonelės (angl. flat bread).

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Pomidorų ir obuolių čatnis

Pomidorų ir obuolių čatnis 6 asm.

Pomidorų ir obuolių derinys galbūt ir gali skambėti netikėtai, tačiau, patikėkite, pikantiškame pagarde šios gėrybės puikiai dera.

 

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai 6 asm.

Pomidorus žiemai galima ne tik raugti, marinuoti, ruošti su jais mišraines, bet ir virti pikantišką džemą. 

 

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose 4 asm.

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Padažas iš keptų pomidorų

Padažas iš keptų pomidorų 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“):  Kai apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai 2 asm.

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša 6 asm.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos 4 asm.

Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.

Gaivinantis pomidorų ir arbūzų gaspačas

Gaivinantis pomidorų ir arbūzų gaspačas 6 asm.

Net ir atvėsus orams niekas nedraudžia mėgautis šaltomis sriubomis, ypač, kai pomidorų gausu, o arbūzai taip pat pačiame sezono įkarštyje. Ir vienus, ir kitus minime neatsitiktinai, nes šiai sriubai reikės abiejų. Receptu vienoje savo knygų dalijasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Šaltas, sotus patiekalas – perlinis kuskusas su pomidoriukais ir alyvuogėmis

Šaltas, sotus patiekalas – perlinis kuskusas su pomidoriukais ir alyvuogėmis 4 asm.

Ar kada atkreipėte dėmesį į mažyčius žirnelius primenantį stambesnį kuskusą, neretai dar vadinamą „perliniu“? Jis taps puikiu šįkart mūsų siūlomo patiekalo pagrindu, derinsime jį su keptais pomidoriukais bei alyvuogėmis ir pasiruošime skanią vakarienę, o likutis puikiai tiks kitos dienos pietums!

Šalta trinta veganiška pomidorų sriuba

Šalta trinta veganiška pomidorų sriuba 4 asm.

Gaivios ir greitos veganiškos sriubos receptu dalinasi tinklaraštis Vegutis

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Vafliai su špinatais ir pomidorais

Vafliai su špinatais ir pomidorais 2 asm.

Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu. Praturtinkite vaflius sūriu ir daržovėmis, tikrai patiks!

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže

Sicilietiški vištienos maltinukai pomidorų padaže 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Aš turiu vieną patikimą būdą akimirkoms, kai nuovargis nuo pilkumos pasidaro sunkiai pakeliamas. Tokiomis dienomis mane pakrauna skanūs patiekalai iš šiltų kraštų! Tada bent jau skoniais nukeliauju ten, kur šilta ir saulėta, kur žmonės ilsisi ir atostogauja, iš kur grįžta pailsėję ir pasikrovę energijos. Vienas tokių patiekalų tikrai ir jus bent valandai nuneš į saulėtąją Italiją, į žavią Sicilijos salą…

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais 2 asm.

Lęšių patiekalai jokia retenybė mūsų virtuvėse, baklažanus taip pat nemažai tautiečių mėgsta, gal tik kartais sutrinka, ką naujo iš jų pagaminus. Tokią savaitę, kai drebia šlapdriba, itin tinka išsivirti lęšių ir baklažanų troškinį, kurį pagardins česnakai, raudonėliai ir pomidorai, o gaivių natų suteiks jogurtas arba grietinė. Šį receptą savo naujausioje knygoje „Simple“ siūlo šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką