Dabar populiaru

Pomidorų padažas - visi receptai

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.

Ant grotelių keptos bulvės

Ant grotelių keptos bulvės 4 asm.

Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol graž...
Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas

Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas 4 asm.

Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite. Į troš...
Saldžiarūgštės vištos kulšelės

Saldžiarūgštės vištos kulšelės 4 asm.

Vištos kulšeles ištrinkite visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatykite į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėliokite marinuotą vištieną ir kepkite maždaug 30 minučių, arba kol ims skrusti jos odelės. Padaž...
Mėsainiai su lašiša

Mėsainiai su lašiša 4 asm.

Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.
Tortilijų apkepas

Tortilijų apkepas 3 asm.

Gal net daugiau idėja nei apkepo receptas. Varijuoti galima kiek širdis geidžia, keisti mėsą, sūrį, dėti arba nedėti pupelių. Bus skanus fantazijų vaisius.
Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučiai 4 asm.

Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai į...
Pikantiški rauginti kopūstai

Pikantiški rauginti kopūstai 4 asm.

Raugintus kopūstus ir kmynus sudeėkite į puodą, kuriame troškinsite. Užpilkite vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite 1 valandą, vis prižiūrėkite, ar pakanka vandens ir pripilkite jo, jei reikia. Pomidorą užplikykite verdančiu vandeniu. Šiek...
Aštrus paprikų - pomidorų padažas

Aštrus paprikų - pomidorų padažas 4 asm.

Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu...
Aštrūs viščiukų skilveliai

Aštrūs viščiukų skilveliai 4 asm.

Vištų skilvelius supjaustykite į keturias dalis išvirkite pasūdytame vandenyje. Morkas, pomidorą, pipirus supjaustykite šiaudeliais. Salierą grežinėliais. Sukapokite krapus. Į įkaitintą keptuvę dėkite morkas joms pradėjus minkštėti dėkite kitas...
Pikantiškas vištienos steikas

Pikantiškas vištienos steikas 2 asm.

Vištienos krutinėlę išdorokite, kad liktų tik filė, ištrinkite prieskoniais (druska pipirais, čiobreliu, česnakais). Dėkite ant grilinės keptuvės ir apkepkite iš abiejų pusių iki norimo lygio. Padažui supjaustykite morkas ir papriką šiaudelias,...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite. Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą.  Padarykite užpilą: Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti),...
Silkė su daržovėmis

Silkė su daržovėmis 4 asm.

Aliejuje apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sudėkite šiaudeliais supjaustytas paprikas. Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, paskui nupilkite jį ir susmulkinkite vaisius. Slyvas, prieš baigdami troškinti, sudėkite į keptuvę su kitomis...
Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“ su namine pomidorų pasta

Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“ su namine pomidorų pasta 4 asm.

Bulves sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniu ir druska, po truputį įminkykite miltus. Jei tešla gaunasi skystoka, galite įdėti daugiau miltų. Iš tešlos padarykite ploną ritinėlį ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Virtinukus palikite ant gerai...
Pomidorų padažas su žalumynais

Pomidorų padažas su žalumynais 4 asm.

Pomidorus nuplaukite, galuose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, susmulkinkite. Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką