Dabar populiaru

Prieskoniai - visi receptai 3 puslapis

Kepsniai su ananasais

Kepsniai su ananasais 4 asm.

Išmuškite filė gabaliukus, pabarstykite druska. Česnakus smulkiai supjaustykite, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Šita mase užpilkite mėsą ir palikite 3-4 val. šaldytuve. Tad iškepkite mėsą, o kitoje keptuvėje apkepkite iš abiejų...
Meduoliai

Meduoliai 12 asm.

Mūsų šeimos kalėdine tradicija tapo meduolių gaminimas ir jų puošimas, į kurį įtraukiami net kaimynai, nes meduolių būna tiek daug, kad vieni tiesiog nespėtume. Tai puiki stalo dekoracija ir graži dovanėlė artimiems draugams. O svarbiausia ne tik gražu, bet ir labai skanu.

„Tirpstantys seniai besmegeniai“

„Tirpstantys seniai besmegeniai“ 6 asm.

Seniai besmegeniai Tešlos gaminimas: Viename puode išlydykite sviestą, medų, kakavą ir meduolių prieskonius. Masei pravėsus, supilkite miltelinį cukrų ir sumaišykite. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir supilkite atvėsusią medaus,...
Kalėdinė višta

Kalėdinė višta 6 asm.

Kalėdinė višta Viskas labai paprasta. Įtrinkite vištą pasirinktais prieskoniais, apdėkite ją bulvėmis ir kepkite. Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio, tačiau įprastai tai trunka maždaug 2 valandas. Skanaus!           Receptą...
Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...
Sluoksniuotos tešlos traškučiai

Sluoksniuotos tešlos traškučiai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite! Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano. Kepkite...
Bora bora kukuliai

Bora bora kukuliai 5 asm.

Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti. Ananasą sumalkite...
Virti kiaušiniai be lukšto

Virti kiaušiniai be lukšto 2 asm.

Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį... Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų... Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiauš...
Salotos su agurkais ir šonine

Salotos su agurkais ir šonine 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 3 asm.

Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels. Virtus avinžirnius suverskite į gilų...
Balandėliai su grybais ir kiaušiniais

Balandėliai su grybais ir kiaušiniais 6 asm.

Apvirkite kopūsto lapus. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais. Pasūdykite ir papipirinkite pagal...
Folijoje kepta feta

Folijoje kepta feta 4 asm.

Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles (galite nulupti ir susmulkinti peiliu). Nuplautas, nusausintas šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite. Džiovintus pomidorus apšlakstykite sausu baltuoju vynu, 10...
Ėrienos ir daržovių troškinys

Ėrienos ir daržovių troškinys 6 asm.

Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio...
Ledinė kava su prieskoniais

Ledinė kava su prieskoniais 4 asm.

1. Sudėkite į indą prieskonius. 2. Užpilkite ką tik pagaminta karšta kava. 3. Palikite atvėsti 1 val. 4. Kavą perkoškite. 5. Į indelius įdėkite ledukų ir užpilkite kava. 6. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinos žievelių.
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais

Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais 4 asm.

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje. 2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol...
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu

Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu 1 asm.

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų. 1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti. 2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, č...
Ant grotelių keptas sūris

Ant grotelių keptas sūris 4 asm.

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių. 2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus! Skaitykite...
Gardūs naminiai mėsainiai

Gardūs naminiai mėsainiai 3 asm.

1. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, aitriuoju pipiru, tabasko padažu, pagardinkite pipirais ir druska. Suformuokite 4 paplotėlius, aptepkite juos alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 200 laipsnių orkaitėje (įjungę...
Karštas vynas

Karštas vynas 6 asm.

1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų. 2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir iš...
Jautienos troškinys su prieskoniais

Jautienos troškinys su prieskoniais 4 asm.

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką