Dabar populiaru

Pudingas - visi receptai

Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis

Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Be Jorkšyro pudingų britai kažin ar įsivaizduoja savo sekmadieninius keptos mėsos pietus, į kuriuos dažniausiai susirenka visa šeima. Blynelių tešlą primenanti masė supilama į gerai įkaitintas keksiukų formeles ir po keleto minučių orkaitėje galima gėrėtis išsipūtusiais pyragėliais, lipančiais per formelių kraštus. Tiesa, ištraukti iš orkaitės šie pyragėliai lygiai taip greit ir subliūkšta, palikdami centre ertmę, tačiau neapsakomas minkštumas tikrai niekur nedingsta!

Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Šilkinis varškės apkepas su bananais

Šilkinis varškės apkepas su bananais 12 asm.

Apkepas – tikrai daugelio mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek gardžiam desertui, o ypač, jei jis lengvas, purus, švelnus ir tiesiog užburia bananų aromatu...
Saldus pudingas šv. Kalėdoms

Saldus pudingas šv. Kalėdoms 3 asm.

Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu. Jei mėgstate, įberkite razinų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Duoną apipilkite...
Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis 6 asm.

Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį. Kiaušinių baltymus ir...
Šokoladinis ryžių pudingas

Šokoladinis ryžių pudingas 4 asm.

Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir apvaliagrūdžius ryžius. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaiš...
Karamelinis ryžių pudingas

Karamelinis ryžių pudingas 4 asm.

Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas...
Citrininis ryžių pudingas su obuoliais

Citrininis ryžių pudingas su obuoliais 4 asm.

Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus....
Vanilinis ir šokoladinis pudingas

Vanilinis ir šokoladinis pudingas 4 asm.

Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant...
Pyrago pudingas

Pyrago pudingas 5 asm.

Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.  Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną. Karščiui atsparų indą aukš...
Angliškas kalėdinis pudingas

Angliškas kalėdinis pudingas 8 asm.

Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį....
Paprastas tortukas

Paprastas tortukas 6 asm.

Pudingą paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pieno pilkite mažiau – tiek, kiek nurodyta recepte. Jei norisi saldesnio torto, galima įberti cukraus – tiek, kiek nurodyta ant pudingo pakuotės. Želatiną užpilkite keliais šaukštais virinto š...
Vanilinis pudingas

Vanilinis pudingas 4 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą, žiupsnelį druskos ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite šluotele, tuomet įmaišykite kiaušinių trynius. Kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami šluotele, kad nesukristų į gumulė...
Batono pudingas

Batono pudingas 7 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Išplakite kiaušinius kartu su cukrumi, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite. Batoną supjaustykite į 2 cm skersmens...
Marokietiškas ryžių pudingas

Marokietiškas ryžių pudingas 4 asm.

 Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį. Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite ryž...
Šokoladinis pudingas su avietėmis

Šokoladinis pudingas su avietėmis 4 asm.

Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami...
Varškės ir spanguolių pudingas

Varškės ir spanguolių pudingas 4 asm.

Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi. Varškę sudėkite į gilų dubenį, iš...
Apelsinų ir citrinų pudingas

Apelsinų ir citrinų pudingas 4 asm.

Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs....
Kokosinis ryžių pudingas

Kokosinis ryžių pudingas 4 asm.

Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį,...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 4 asm.

Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką