Dabar populiaru
15min be reklamos

Pyragėliai - visi receptai 2 puslapis

Persikų pyragėliai „shortcake“

Persikų pyragėliai „shortcake“ 6 asm.

PARUOŠKITE SCONES Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol,...
Krabų pyragėliai

Krabų pyragėliai 4 asm.

Sumaišykite krabo mėsą arba lašišą su svogūnais, sūriu, kepsnių padažu ir česnaku. Padėkite ant lakštinio pusę šaukšto šio mišinio. Perlenkite lakštinį pusiau taip, kad suformuotumėte trikampį. Centrą patepkite kiaušiniu, suglauskite priešingus...
Pyragėliai su ožkų pieno sūriu

Pyragėliai su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus....
Lietinių pyragėliai-bandelės

Lietinių pyragėliai-bandelės 3 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 -230 laipsnių karščio. Kiaušinius lengvai išplakite šluotele, įberkite druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių. Po truputį pilkite pieną ir palengva plakite iki vientisos gan...
Obuolių pyragėliai

Obuolių pyragėliai 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į masę šaltą grietinę. Perkelkite tešlą ant...
„Shakerbura“ pyragėliai

„Shakerbura“ pyragėliai 20 asm.

Su skaitytojais vaikinas dalijasi Shakerbura receptu. Universitete organizuojamos tarptautinės vakarienės metu Toghrulas pripažintas geriausiu virėju.

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis 5 asm.

Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų...
Pyragėliai su krabų lazdelėmis

Pyragėliai su krabų lazdelėmis 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Išdėliokite ant likusios tešlos kraštų – suformuokite aukštesnius kraštelius. 2. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Susmulkinkite krabų lazdeles....
Pyragėliai su  špinatais

Pyragėliai su špinatais 8 asm.

1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi. 2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. 3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 4. Dubenį už...
Pyragėliai su  vištiena  ir žirneliais

Pyragėliai su vištiena ir žirneliais 6 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, suberkite mieles, supilkite tirpintą pravėsusį sviestą, cukrų, druską, išplaktus kiaušinius, kambario temperatūros pieną ir užminkykite tešlą. Palikite valandai, kad pakiltų. 2. Vištienos kumpelius išvirkite pasū...
Pyragėliai su  lašinukais  ir kopūstais

Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais 6 asm.

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių. 2. Sviestą ištirpinkite,...
Pyragėliai su  grybais  ir cukinijomis

Pyragėliai su grybais ir cukinijomis 6 asm.

1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę. 2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...
Bulviniai  pyragėliai  su špinatais

Bulviniai pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale. 2. Dubenyje į bulvių masę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, pasūdykite ir užminkykite tešlą. Jei tešla skystoka...
Pyragėliai su  rūkytu  kumpiu

Pyragėliai su rūkytu kumpiu 6 asm.

1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę. 2. Mieles ištrinkite su cukrumi. 3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps. 4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
Pyragėliai su žuvimis

Pyragėliai su žuvimis 4 asm.

1. Tešlą apšildykite ir šiek tiek pakočiokite. Į faršą įberkite žuvų prieskonių, pipirų, druskos ir šaukštą džiūvėsėlių. 2. Tešlą supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir aptepkite tešlos stačiakampius. Dė...
Žagarėliai su varške

Žagarėliai su varške 6 asm.

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. 2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska. 3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite...
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...
Pyragėliai su faršu ir kopūstais

Pyragėliai su faršu ir kopūstais 4 asm.

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minuč...
Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis

Pyragėliai su ožkų sūriu ir vynuogėmis 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, lakštus perpjaukite per pusę. Iš jų išspauskite apie 8 cm skersmens skritulius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 225 laipsnių orkaitėje 8–9 minutes. 2. Kumpio griežinėlius perpjaukite per pusę ir sudė...
Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais 6 asm.

1. Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus, iš vakaro pamerkite).  Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels. 2. Į svogūnų masę...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką