Dabar populiaru

Receptai - visi receptai 3 puslapis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis 8 asm.

Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi....
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu 6 asm.

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6...
Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Virkite 3–6 minutes (arba kol...
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis

Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis 4 asm.

1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite. 2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes...
Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine

Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine 6 asm.

Šoninę perpjaukite pusiau išilgai. Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite. Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių. Ant jų paskirstykite garstyčių  ir medaus padažą ir ant...
Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine

Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine 2 asm.

Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Jautienos faršą pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite iki lipnios masės. Iš šios masės suformuokite 2 plokščius kotletus. Nuplaukite pomidorą, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais....
Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai  su avokadų pagardu

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai su avokadų pagardu 4 asm.

Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais. Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją. Tada...
Jautienos didkepsniai medaus ir aitriųjų paprikų marinate

Jautienos didkepsniai medaus ir aitriųjų paprikų marinate 3 asm.

Nuplaukite aitriosios paprikos ankštį, išimkite sėklytes kartu su baltomis plėvelėmis ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite imbierą ir jį smulkiai sutrinkite arba sukapokite. Nulupkite česnaką ir supjaustykite mažais kubeliais. Aliejų gerai iš...
Ant grotelių keptos bulvės

Ant grotelių keptos bulvės 4 asm.

Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol graž...
Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis

Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis 4 asm.

Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

3 kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų. Dėkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Į tešlą dėkite šilauoges ir susmulkintas braškes. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180 laipsnių į...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais 4 asm.

Razinas užilkite romu ir palikite per naktį. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną. Dalimis suberkite iš...
Gaivus nekeptas tortas

Gaivus nekeptas tortas 4 asm.

Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką