Dabar populiaru

Ridikėliai - visi receptai 2 puslapis

Daržovių salotos su virtais kiaušiniais

Daržovių salotos su virtais kiaušiniais 4 asm.

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę. 2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po...
Salotos su tunu

Salotos su tunu 4 asm.

1. Svogūną nulupkite. 2. Į lėkštę pridėkite plautų, nusausintų, jei reikia – susmulkintų, sultenių lapų, pjaustytų ridikėlių, pomidorų, smulkintus laiškinius česnakus, supjaustytą žiedais svogūną. Šaukštu ant viršaus sudėkite tuną. 3. Salotas...
Gaivios pavasarinės salotos

Gaivios pavasarinės salotos 2 asm.

1. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. 2. Salotų lapus suplėšykite, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorus, agurkus ir sūrį – gabalėliais. 3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir įspauskite...
Salotos su smidrais

Salotos su smidrais 2 asm.

1. Šviežius smidrus išvirti (apie 15 min.), ataušinti ir supjaustyti gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustyti skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplauti ir  nuvarvinti. 3. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėti į salotinę, pasū...
Salotos su kukurūzais

Salotos su kukurūzais 2 asm.

1. Paprikas ir obuolius supjaustyti kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, žalumynus susmulkinti, razinas nuplauti, kukurūzus nuvarvinti. 2. Visus produktus sudėti į salotinę, pasūdyti ir išmaišyti.
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu 4 asm.

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. 2. Keptuvėje į...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos

Gaiviosios agurkų ir ridikėlių salotos 2 asm.

1. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais.  2. Likusius ingredientus (garstyčias,...
Gaiviomis salotomis įdaryti krepšeliai

Gaiviomis salotomis įdaryti krepšeliai 4 asm.

1. Ridikėlius sutarkuokite „burokine“ trintuve, kiaušinius smulkiai supjaustykite, suberkite smulkiai pjaustytus krapus ir viską sumaišykite su majonezu. 2. Salotomis įdarykite krepšelius. Jei krepšelių neturite, ne bėda – tepkite salotas ant mė...
Daržovių vėrinukai

Daržovių vėrinukai 6 asm.

1. Česnakų skilteles nulupkite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais. Žiedinį kopūstą išdalykite žiedynėliais. Ridikėlių lapus nupjaukite. 2. Taip paruoštas daržoves suverkite ant...
Sluoksniuotos salotos

Sluoksniuotos salotos 2 asm.

1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).  2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai...
Agurkų „lizdeliai“

Agurkų „lizdeliai“ 2 asm.

1. Agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite, kelis palikite papuošimui, o kitus smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. 2–3...
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais 2 asm.

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius. 2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus,...
Sumuštiniai su ridikėliais

Sumuštiniai su ridikėliais 2 asm.

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite. 2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite. 3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto,...
Pavasarinės salotos

Pavasarinės salotos 2 asm.

1. Nuplaukite salotų ir burokėlių lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Nuplaukite agurkus ir ridikėlius, nuvalykite pievagrybius, viską supjaustykite griežinėliais. 2. Paruoškite padažą. Sumaišykite aliejų ir citrinų...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką