Dabar populiaru

Riešutai - visi receptai

Kepinti migdolai su druska ir paprika

Kepinti migdolai su druska ir paprika 2 asm.

Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus. 

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais 6 asm.

Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. 

Sausainiai „Brutti ma buoni“

Sausainiai „Brutti ma buoni“ 6 asm.

Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Pchali užkandėlės taip pat puikuojasi mano mėgstamų patiekalų sąraše. Gruzijoje šis patiekalas paprastai ruošiamas šventiniu laikotarpiu, tačiau gyvendama Lietuvoje aš jį gaminu ir tiesiog savaitgaliais. Tiesą sakant, tai vienintelis gruziniškas patiekalas, kurį gaminu ir Lietuvoje. Gal dėl to, kad šią  užkandėlę su špinatais ir riešutais nesunku pasigaminti, ir tai neatima daug laiko. Man itin patinka pabaigoje barstyti granatų sėklas ir stebėti, kaip gimsta tas gražus spalvų derinys!“

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite saldžiuosius migdolus ir cukraus miltelius, cukrų „Farinas“ ir vandenį. Nustatykite didžiausią viryklės kaitrumą ir kruopščiai maišykite. Sumažinkite ugnį ir įberkite druskos. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat...
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Gaivus velykinis tortas

Gaivus velykinis tortas 4 asm.

Sumalkite sausainius su riešutais. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g). Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia....
Šokoladinis Pjemonto tortas

Šokoladinis Pjemonto tortas 10 asm.

Maskarponės sūrį galima pakeisti bet kokios kitos rūšies grietinėlės sūriu, o vietoj rudojo cukraus panaudoti 100 g baltojo cukraus ir 50 g medaus.
Obuolių pyragas su bazilikais

Obuolių pyragas su bazilikais 4 asm.

Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas pyragas-torčiukas. Sako, kad skoniu primena „Napaleoną“. Sunkiausia dalis yra palaukti, kol gerai atšals.

 

Karamelinis riešutų pyragas

Karamelinis riešutų pyragas 4 asm.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą,...
Keptas kumpis

Keptas kumpis 4 asm.

Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais,...
Medaus ledai („Semifreddo“)

Medaus ledai („Semifreddo“) 6 asm.

Įrankiai: Garų vonelė (puodas su verdančiu vandeniu ir virš jo uždėtu stikliniu arba keramikiniu dubeniu), Plakimo šluotelė, Elektrinis plaktuvas, Šaldymo forma (pailga kekso forma). Gaminimas: Šaldymo formą išklokite maistine plėvele ir atidėkite į...
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis

Nekeptas gaivus tortas su avietėmis 4 asm.

Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Sudėkite į maisto trintuvą datules...
Cukinijų salotos su ožkų sūriu

Cukinijų salotos su ožkų sūriu 2 asm.

Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10–15 min. Vėliau dėkite kedro riešutus, druską, pipirus ir baziliką bei viską išmaišykite.
Kavos tinginys

Kavos tinginys 4 asm.

Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava. Sviestą ištirpinkite (tik neuž...
Sūrio pyragas su citrinomis

Sūrio pyragas su citrinomis 4 asm.

Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite...
Pyragas „Spragtukas“

Pyragas „Spragtukas“ 4 asm.

Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį...
Kokosinio biskvito pyragaičiai

Kokosinio biskvito pyragaičiai 4 asm.

Įmuškite į dubenį 3 kiaušinius, suberkite cukrų ir iki putų išplakite. Į kiaušinių plakinį įmaišykite kokoso drožles, krakmolą ir kepimo miltelius. Maišykite kol tešla taps vientisa.  Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Statykite į...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką