Dabar populiaru

Saldumynas - visi receptai

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“ 8 asm.

Šį tortą vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas skyrė projektui „100 tortų Lietuvai“. Dabar jį galite išsikepti ir jūs!

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“ 6 asm.

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Saldus blynų tortas

Saldus blynų tortas 6 asm.

Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!

Naminiai marcipanai

Naminiai marcipanai 4 asm.

Jei pasiryžote pasigaminti savų marcipanų, produktų sąskaita taupyti neapsimoka. Tiesa, kai kuriuos ingredientus galima keisti kitais. Pavyzdžiui, nenorintys dėti kiaušinio baltymo jį gali pakeisti kukurūzų sirupu.

 

Veganiški kokoso drožlių sausainiai

Veganiški kokoso drožlių sausainiai 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Norintiems išbandyti kažką naujo, rekomenduojame pasigaminti šių sausainių be glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Jie ir skaniai kvepia, ir lepina turtingu skoniu. Ne veltui, kai sausainius kepėme namie ir pasklido kvapai, šeima išsyk prisistatė su klausimais, o kas čia gaminama

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Naminiai glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Ali sveikuoliškų sausainių receptas

Ali sveikuoliškų sausainių receptas 6 asm.

Ali sausainiuose gausu riešutų ir šokolado. Saldumynų meistras teigia, jog kai kuriems gali keistai skambėti, kad sveikuoliški sausainiai yra su šokoladu. Tačiau išties jis yra net savotiškas antidepresantas, ypač tuo metu, kai trūksta saulės bei šilumos.

Naminė tepama karamelė

Naminė tepama karamelė 4 asm.

Trys ingredientai: vanduo, cukrus ir grietinėlė. Tiek turėdami, jūs galite sukurti karamelę – džiaugsmą akims ir skonio receptoriams.

Paryžietiškas karštas šokoladas

Paryžietiškas karštas šokoladas 4 asm.

Šokoladas saldina gyvenimą, kelia nuotaiką, o karštas dar ir šiek tiek sušildo. Pasimėgaukite šiuo skanėstu, paruoštu taip, kaip tą daro paryžiečiai – receptu dalijasi gyvenimu Prancūzijos sostinėje besimėgaujantis kulinaras ir knygų autorius amerikietis Davidas Lebovitzas.

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai 6 asm.

Puikiai žinomi saldainiai, tačiau ne pirktiniai, o pačių gaminti namuose. Verta išbandyti!

Naminė sezamų chalva

Naminė sezamų chalva 6 asm.

Nors tai išties nekasdienis produktas, paprastą chalvos variantą galima nesunkiai pasigaminti ir namuose.

 

Sniego baltumo nuga su riešutais

Sniego baltumo nuga su riešutais 8 asm.

Dalis pasaulio gyventojų be nugos tiesiog neįsivaizduoja žiemos švenčių. Galbūt todėl, kad balti šio gardumyno gabaliukai primena sniegą su jame įšalusiais riešutais.

 

Džiovintų vaisių saldukai su riešutų įdaru

Džiovintų vaisių saldukai su riešutų įdaru 4 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po kelių minučių išgriebkite ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinį trintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Tada...
Apelsinų uogienė

Apelsinų uogienė 6 asm.

Gardi, kvepianti uogienė, kurios bus smagu atsidaryti žiemą, kai už lango pilka ir vėsu. Be to, stiklainėlis šio skanėsto gali tapti ir puikia dovana.

Cukruotos apelsinų žievelės

Cukruotos apelsinų žievelės 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Turiu jus perspėti, kad prie šio saldumyno labai lengvai priprantama – kai pradedi valgyti, tiesiog nebegali sustoti!

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“ 6 asm.

Miško žvėrysPuikus desertas! Lengvesnis, nei „crème brûlée“, nes ruošiamas su pienu. Degintos karamelės kartumas smagiai kontrastuoja su švelniu minkštu kremu. Ir patiekti paprasčiau – nereikia kiekvieno deserto prideginti!

Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika

Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika 4 asm.

Kai bus liūdna, kiek sunku „ant širdies“ ar gyvenimas atrodys prėskas, pasiruoškite šio gardėsio, patikėkite, padės!

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Daugelis turbūt esate girdėję apie red velvet tortus, kuriuose biskvitai maistiniais dažais nudažomi skaisčia raudona spalva. Jie ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra be galo skanūs. Tad šie keksiukai – kur kas sveikesnis red velvet variantas, nes raudonai keksiukų spalvai išgauti naudosite burokėlius! Negana to, dalį viso grūdo speltų miltų keisite maltais riešutais, todėl šiais kepiniais galėsite piktnaudžiauti be didelio sąžinės griaužimo!

Angliškas apelsinų marmeladas

Angliškas apelsinų marmeladas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jūs tik įsivaizduokite – keli karšti skrebučiai, šaukštas marmelado, kvapni rytinė Earl Grey arbata, didelis laikraštis, Kalėdų nuotaika prie stalo. Tai jaukus ritualas, be kurio sunku įsivaizduoti Angliją. Nors viskas keičiasi, vis dažniau marmeladą keičia koks nors šokoladinis ar riešutų sviestas, pagardintas E priedais.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką