Dabar populiaru

šašlykas - visi receptai

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Egzotiškas paukštienos šašlykas

Egzotiškas paukštienos šašlykas 4 asm.

Sparnelių petukus gerai nuplaukite, pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Kivius ir svogūnus nulupkite, juos sumalkite ir šita mase užpilkite vištieną. Mėsą gerai išmaišykite. Padėkite šaltai 4–6 val. (bet ne ilgiau). Kepkite kepsninėje....
Rytietiškas šašlykas

Rytietiškas šašlykas 4 asm.

Krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite marinate (česnakas, imbieras, kmynai, gelsvės, karis, citrinos sultys ir jogurtas) 2–3 val. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais kaip krūtinėlę ir sumaišykite...
Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu

Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu 4 asm.

Česnaką sitrinkite, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos mėsos. Gerai išmaišykite ir palikite 6 val. pasimarinuoti. Tada...
Rytietiški šašlykai

Rytietiški šašlykai 6 asm.

Mėsa supjaustykite nedideliais kubeliais. Česnaką, čili ir imbierą susmulkinkite, sumaišykite su likusiais ingredientais (jei medus tirštas, jį reikia šiek tiek pašildyti). Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir viską gerai išmaišykite, palikite ~...
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai 4 asm.

1. Paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalykite. 2. Daržoves, pievagrybius...
Šašlykai su granatų sulčių padažu

Šašlykai su granatų sulčių padažu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį. 2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos...
Žuvies šašlykas

Žuvies šašlykas 4 asm.

Žuvies filė supjaustykite didokais kubeliais (kad nenusprūstų nuo iešmo). Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, č...
Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais

Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį. 2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. 3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais č...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką