1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais.
2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite.
2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.
2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“
1. Minkštą sviestą išsukite su...
1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų.
2. Tuomet rankomis...
1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite.
2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug maž...
1. Kambario temperatūros sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol pasidarys puri masė.
2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite.
3. Tešlą 30 min. laikykite šaldytuve.
4. Iš atšalusios tešlos rankomis...
Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis.
2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Neringa...
1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų
3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į...
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.
2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi.
2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose.
3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos....
1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.
2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).
3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną į...
1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius...
1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi iš...
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis.
3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės....
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus,
matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Plačiau apie tai: privatumo politika.