Dabar populiaru

Sausainiai - visi receptai 10 puslapis

Riestainiai

Riestainiai 5 asm.

1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais. 2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
Saldieji krismstukai

Saldieji krismstukai 4 asm.

1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
Prancūziški skanumynai „Macarons“

Prancūziški skanumynai „Macarons“ 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas. 2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
Šokoladinės „pupos“

Šokoladinės „pupos“ 6 asm.

„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“ 1. Minkštą sviestą išsukite su...
Riešutinės „sraigutės“

Riešutinės „sraigutės“ 6 asm.

1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“

Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“ 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų. 2. Tuomet rankomis...
Skanuolis tortas

Skanuolis tortas 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite. 2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug maž...
Sausainukai su kokosų drožlėmis

Sausainukai su kokosų drožlėmis 4 asm.

1. Išplakite kiaušinius su milteliniu cukrumi. 2. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite kokoso drožles, miltelinį ir žiupsnelį vanilinio cukraus. 3. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą....
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis

Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol pasidarys puri masė. 2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite. 3. Tešlą 30 min. laikykite šaldytuve. 4. Iš atšalusios tešlos rankomis...
Greiti sausainiai

Greiti sausainiai 4 asm.

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Spanguolių ir sausainių pyragas

Spanguolių ir sausainių pyragas 5 asm.

1. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, spanguolių uogiene, kondensuotu pienu ir džiovintomis spanguolėmis. 2. Sausainių mišinį sudėkite į plėvele išklotą indą ir palaikykite per naktį. Receptą atsiuntė Neringa...
Linksmi sausainukai

Linksmi sausainukai 4 asm.

1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. 2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų 3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 6 asm.

1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. 2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
Sausainiai su migdolais

Sausainiai su migdolais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi. 2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose. 3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos....
Apuoko akys

Apuoko akys 6 asm.

1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės. 2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį). 3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną į...
Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....
„Raganų piršteliai“

„Raganų piršteliai“ 4 asm.

1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius...
Improvizuoti florentinai

Improvizuoti florentinai 5 asm.

1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.) 2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi iš...
Itališkas braškių desertas

Itališkas braškių desertas 6 asm.

1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve. 2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis. 3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką