Veikti su šiais sausainiai tikrai yra ką: tešla trapi, tad svarbu ją kočiojant neužsižaisti, o ir suformuoti tas mažytes šachmatų lentas kiek užtrunka. Bet rezultatas atperka pastangas, neišsigąskite ir išbandykite!
Šie sausainiai nė neketina apsimetinėti sveikuoliškais – jie saldūs, beveik balansuojantys ties sausainių-saldainių riba, aromatingi ir net kiek ekstravagantiški. Tiks ir eiliniam savaitgaliui, ir kokiai šventei, ir pasiimti dovanų į svečius.
Mėgstantiems sviestinius sausainius ir ieškantiems naujų receptų, siūlome išbandyti šiuos suomiškus sausainius, tradiciškai dedamus ant Velykų stalo.
Gali būti, kad šių sausainėlių esate ragavę kokioje nors cukrainėje, jie paprastučiai, bet puikūs. Ypač, kai šalia garuoja puodelis kavos ar arbatos. Kodėl neišsikepus tokių namie? Galite net leistis į eksperimentus – pavyzdžiui, papuošti sausainius kapotomis pistacijomis ir patiekti su ledais. Turėsite net ne paprastus sausainius, o karališką desertą!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tikrai nesu iš tų, kuri apsieitų be kokio nors saldėsio prie rytinės kavos puodelio ar malšinant alkio kirminėlį darbo dienai besibaigiant. Tad kodėl gi iš anksto nepasirūpinus skaniu, bet taip pat ir sveiku gardumynu – sausainiais, kurių pagrindą sudaro avižiniai dribsniai ir tarkuotos morkos?
Tradiciniai iš Austrijos kilę Linco sausainiai, populiarūs ne tik šioje šalyje, bet ir Vokietijoje, Šveicarijoje, Vengrijoje. Šis kepinys idealiai tinka šventei – sausainiai žaismingi, tačiau ir prabangūs, o jų skonis užburiantis. Tiesa, tenka pripažinti, jog darbo su jais nemažai – prireiks ir kantrybės, ir laiko
Julija Steponavičiūtė (tinklaraštis kitchenJulie): Šie sausainiai su charakteriu, mat į tešlą įmaišyta aitraus imbiero cukatų, graikinių riešutų bei įvairių sėklų. Išsikepkit, kas žino, gal susidraugausite?!
Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais.
Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.
Susluoksniuotos vasaros gėrybės.