Dabar populiaru
15min be reklamos

Sausainiai - visi receptai 9 puslapis

Sūrio pyragas su braškių padažu

Sūrio pyragas su braškių padažu 4 asm.

1. Apskritą 20 cm skersmens atsegamą skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Masę sudėkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje. 2. Įdarui varškės sū...
Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu

Sūrio pyragas su braškėmis ir baltuoju šokoladu 4 asm.

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba susukite į lininį rankšluostį, sutrinkite kočėlu ir suberkite į dubenį. 2. Trupinius sumaišykite su ištirpintu sviestu. 3. Masę sudėkite į apskritą išardomą 20 cm skersmens skardą,...
Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais

Braškių desertas su vynu, maskarpone ir sausainiais 6 asm.

1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai). 2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite. 3. Į litro talpos indą sudėkite pusę...
Apelsinų ir spanguolių sausainiai

Apelsinų ir spanguolių sausainiai 6 asm.

1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų. 2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų). 3....
Jogurto tortas su mandarinais

Jogurto tortas su mandarinais 6 asm.

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu. 2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 3....
Sausainiai „sagutės“

Sausainiai „sagutės“ 4 asm.

1. Pirmiausia susmulkinkite kambario temperatūros sviestą – peiliu supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais arba (kiek įmanoma) sutarkuokite burokine tarka. 2. Suberkite į vieną indą visus birius produktus, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinius,...
Virtinukai su slyvomis

Virtinukai su slyvomis 4 asm.

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų). 2. Slyvas nuplaukite,...
Sausainiai „Velykos“

Sausainiai „Velykos“ 8 asm.

1. Išsukite minkštą margariną su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir likusiais biriaisiais produktais. 2. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir formuokite kiaušinių, zuikio ar kitos norimos formos sausainius. Sudėkite juos į sviestiniu...
Skanėstas iš duonos lazdelių

Skanėstas iš duonos lazdelių 4 asm.

1. Susmulkinkite duonos lazdeles ir „Snickers“ kuo smulkiau. Į dubenį suberkite smulkintas duonos lazdeles, šokoladą, džiovintas spanguoles, supilkite sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, sudėkite...
Sausainiai „Per mėsmalę“

Sausainiai „Per mėsmalę“ 6 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, po truputį berkite miltus ir minkykite. Gautą tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve. 2. Sausainius formuokite sukdama mėsmalę. Tuomet sudėkite juos į skardą ir kepkite, kol pageltonuos. Receptą...
Sausainiai „Žąsų kojelės“

Sausainiai „Žąsų kojelės“ 8 asm.

1. Varškę, sviestą, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sukapokite peiliu, išminkykite tešlą ir palaikykite ją 1,5 val. šaldytuve. Praėjus numatytam laikui, tešlą  plonai iškočiokite ir puodeliu išpjaukite apskritimus. Jeigu naudosite...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. 2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, iš...
Sausainiai su džemo lašeliu

Sausainiai su džemo lašeliu 4 asm.

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite. 2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
Avižinių dribsnių sausainukai

Avižinių dribsnių sausainukai 4 asm.

1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas. 2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (...
Sausainėliai „Dangteliai“

Sausainėliai „Dangteliai“ 2 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes. 2. Maždaug iki vidurio...
Valgomos „rožytės“

Valgomos „rožytės“ 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Paruoškite sirupą, kuriame apvirsite obuolius. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius)...
Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais

Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais 8 asm.

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (...
Avižų ir kokosų juostelės

Avižų ir kokosų juostelės 6 asm.

1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2. Pakepinkite kapotus riešutus. 3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale. 4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles. 5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį...
Keksiukai-sausainukai

Keksiukai-sausainukai 6 asm.

1. Margariną ir cukrų labai gerai išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius. Bemaišant suberkite: miltus, kepimo miltelius, krakmolą bei vanilę. Įpilkite pieno ir dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Sudėkite gerai iki putų išplaktus kiaušinių...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką