Dabar populiaru

Sluoksniuota tešla - visi receptai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu 6 asm.

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su parmezano sūriu pristato virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais 6 asm.

Šį lengvą pyragą Druskininkų kepyklėlė „Boulangery“ paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

 

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Varškės-špinatų pyragas

Varškės-špinatų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt: Paprastas ir skanus pyragas, kuris prigijo mano namuose. Paprastas ir skanus. Laikui bėgant receptas nuo pradinio, aišku, kiek pakito. Man patogiau jį kepti tiesiog kaip pyragą, o ne sukti, kaip kokį štrudelį. Filo tešlą pakeičiau bemiele sluoksniuota tešla. Aišku, su sūriais galima eksperimentuot. Aš kartais dedu fetos, kartai čedario, kartais surenku visokius likučius iš šaldytuvo, kartais apsiriboju tik varške.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais 4 asm.

Paprastas, greitai paruošiamas desertas, kuriam reikia vos kelių produktų. Patiekite su ledais ir nustebinsite net išrankiausius svečius!

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais 6 asm.

Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. 

Šokoladiniai raguoliai

Šokoladiniai raguoliai 4 asm.

Iki 180 lapsnių įkaitinkite orkaitę, skardą išklokite kepimo popieriumi. Išplakite 1 kiaušinį kartu su 1–2 šaukštais vandens. Atidėkite į šalį. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir supjaustykite trikampiais (panašiais į picos skilteles). Susmulkintą...
Kalėdinė eglutė iš mėsos

Kalėdinė eglutė iš mėsos 6 asm.

Mėsos tortas Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite. Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių. Į indą su mėsa...
Sluoksniuotos tešlos traškučiai

Sluoksniuotos tešlos traškučiai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite! Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano. Kepkite...
Dešrelės tešlos marškinėliuose

Dešrelės tešlos marškinėliuose 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą,...
Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos

Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos 4 asm.

1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai 5 asm.

1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus. 2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju...
Pyragėliai su žuvimis

Pyragėliai su žuvimis 4 asm.

1. Tešlą apšildykite ir šiek tiek pakočiokite. Į faršą įberkite žuvų prieskonių, pipirų, druskos ir šaukštą džiūvėsėlių. 2. Tešlą supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir aptepkite tešlos stačiakampius. Dė...
Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis

Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite didesnius apskritimus. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, paprikas ir sumaišykite su malta aviena. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. 2. Ant kiekvieno apskritimo dėkite į...
Mėsos ir grybų pyragas

Mėsos ir grybų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska. 2. Į pravėsusį farš...
Pyragaičiai su braškėmis ir migdolais

Pyragaičiai su braškėmis ir migdolais 6 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite į šešis gabalėlius, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabadykite šakute. 2. Tešlos gabalėlių kraštus aptepkite tirpintu sviestu. 3. Ant tešlos uždėkite po kelis griežinėlius marcipano. Ant jų...
Traškūs pyragaičiai

Traškūs pyragaičiai 4 asm.

1. Tešlą atšildykite. Lakštų kraštus įpjaukite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių. 2. Ištirpintą ir ataušintą sviestą supilkite į išsijotus miltus, suberkite citrinos žieveles, įberkite...
Obuolių ir riešutų pyragas

Obuolių ir riešutų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite ir pakočiokite. Kinkanus minutę pavirkite, atvėsinkite ir supjaustykite žiedais. 2. Marcipaną, grietinėlės sūrį ir cukrų išsukite, mase aptepkite tešlos lakštus. 3. Iš obuolių specialiu įrankiu išskobkite šerdis. Obuolius...
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais ir slyvomis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais ir slyvomis 4 asm.

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. 2. Obuolius sudėkite į karščiui atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 10...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis 4 asm.

1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. 2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. 3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką