Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas.
Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė restorano „Radharanės“ vadovė Rasa Mačiulienė.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė tinklaraščio „Žalia, bet ne žolė“ autorė Lina Digrienė. Lina savo ir savo šeimos pavyzdžiu siekia išsklaidyti vis dar populiarius mitus apie žaliavalgystę.
Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.
Pasigaminkite puikaus skanėsto namuose – iš tokių produktų, kuriuos patys mėgstate ir vertinate. Užtruksite vos keliolika minučių!
Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.
Šį tortą vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas skyrė projektui „100 tortų Lietuvai“. Dabar jį galite išsikepti ir jūs!
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nesudėtingai paruošiamas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių!
Ingos Krasuckinienės, knygos „Kepiniai be glitimo“ autorės receptas
Gražiai šį keksą supakavus, turėsite itin jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.
Miško žvėrys: Šiam pyragui visuomet perku ekologiškus apelsinus, nes naudojamas visas apelsinas su odele. Kuo plonesnė apelsino odelė, tuo mažiau pyrage jausis kartumas. Nors man tas kartumas patinka, tad specialiai tos plonos odelės neieškau. Tuo labiau kad mūsų parduotuvėse dažniausiai būna tik vienos rūšies ekologiški apelsinai. Pyragas labai šokoladinis ir sodrus, tad nedidelio jo pakanka dideliam valgytojų kiekiui. Ir ruduo iškart pasidaro mielesnis!
Sodrus ir drėgnas šokoladinis pyragas, kurį išsikepus galima pagardinti maskarponės kremu ar vaniliniais ledais.
Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.
FeedMySister.com: Ką daryti mums ir kitiems, mėgstantiems šokoladą? Belieka atrasti sveiką versiją ir valgyti toliau savęs negraužiant. O gėris dar ir tas, kad pagal mūsų receptą pagaminami batonėliai iš avižų, riešutų, datulių yra tikrai skanesni – vieni pliusai!
Sausas, sprangus šokolado pyragas – tikras nusivylimas, tačiau kartais tokia nesėkmė ištinka net patyrusius desertų ruošėjus. Ką daryti? Žinoma, bandyti naujus receptus. Mūsų siūlomas šokoladinis gardėsis – tikras rojus burnoje: intensyvaus skonio, nesausas, nes viena sudėtinių jo dalių – nenustebkite! – burokėliai. Išbandykite, tikrai būsite maloniai priblokšti!