Dabar populiaru

šoninė - visi receptai

Paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis

Paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis 6 asm.

Vakarienei siūlome išsivirti sriubos, kuri pasotins ir apgaubs jaukumu. Ypatingų ingredientų neprireiks, sriuba paprastutė, tačiau skani.

Prancūziškas kišas su kumpiu

Prancūziškas kišas su kumpiu 6 asm.

Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.

Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvių puselės su šonine ir agurkais 20 asm.

Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu 3 asm.

Miško žvėrysKai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!

Daržovių blynai su traškia šonine

Daržovių blynai su traškia šonine 4 asm.

Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!

Brokolių salotos

Brokolių salotos 4 asm.

Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina). Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį. Padaž...
Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine

Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine 6 asm.

Šoninę perpjaukite pusiau išilgai. Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite. Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių. Ant jų paskirstykite garstyčių  ir medaus padažą ir ant...
Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine

Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine 2 asm.

Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Jautienos faršą pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite iki lipnios masės. Iš šios masės suformuokite 2 plokščius kotletus. Nuplaukite pomidorą, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais....
Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais

Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais 4 asm.

Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės. Vištienos šlaunelių mėsos faršą ir apie 5 mm dydžio kubeliais supjaustytos vištienos filė gabaliukus sumaišykite su kiaušiniais ir kepintomis darž...
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara 2 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite č...
Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše 1 asm.

Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite. Gerai...
Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse

Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse 3 asm.

Pasiruošiame įdarą : Įpilkite į keptuvę šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę. Dėkite į keptuvę svogūną. Sudėkite pjaustytus šviežius grybus (jei šaldyti, staigiai išimtus atšildome šalto vandens vonelėje ir iškart...
Bulvių pica

Bulvių pica 2 asm.

Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Rankomis gerai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės...
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu 2 asm.

Tešlą atšildykite. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Sudėkite į...
Jalapenai su šonine

Jalapenai su šonine 4 asm.

Recepto autorė rekomenduoja patiekalą gaminti užsimovus vienkartines pirštines.
Žiedinių kopūstų kamuoliai

Žiedinių kopūstų kamuoliai 2 asm.

Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu 2 asm.

Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Topinambai, kepti su rūkyta šonine

Topinambai, kepti su rūkyta šonine 2 asm.

Topinambus švariai nuplaukite, nulupkite nuo jų odelę, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite topinambus ir kepkite, kol pradės minkštėti. Tada suberkite smulkiais gabalėliais supjaustytą šoninę ir susmulkintą svogūną. Vis...
Angliški pusryčiai

Angliški pusryčiai 1 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus. Išimkite dešreles...
Spagečiai su „Carbonara“ padažu

Spagečiai su „Carbonara“ padažu 3 asm.

Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petraž...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką