Dabar populiaru

špinatai - visi receptai

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.

Greiti špinatų, bulvių ir varškės kotletukai

Greiti špinatų, bulvių ir varškės kotletukai 4 asm.

Šis patiekalas turi 3 pagrindinius ingredientus – žalumo suteikiančius špinatus, kurių taip norisi pavasarį, varškę, kurios daugelis visada turime šaldytuve, ir bulves, be kurių retas lietuvis įsivaizduoja savo valgiaraštį. Taigi, derinkime ir išsikepkime greitų bemėsių kotletukų.

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“ 6 asm.

Nida Degutienė (): Špinatai – tarsi pavasario šaukliai, atšilus orams jie patys prašosi į mūsų lėkštes, pusrytinius kokteilius, salotas ir karštus garnyrus. Vitaminų gausa garsėjantys špinatai dar ir nuostabūs natūralūs dažikliai, kurie, įmaišyti į saldžius kepinius, virsta egzotiškai žaliais biskvitais, tortais, keksais ir keksiukais!

Vafliai su špinatais ir pomidorais

Vafliai su špinatais ir pomidorais 2 asm.

Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu. Praturtinkite vaflius sūriu ir daržovėmis, tikrai patiks!

Nesaldi varškės ir špinatų tarta

Nesaldi varškės ir špinatų tarta 4 asm.

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais

Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano virtuvėje žiemą dažniau nei bet kada kitu metu ant stalo garuoja kariai – tiršti, aromatingi azijietiški troškiniai. Su mėsa, ar vegetariški, jie bent trumpam sugrąžina mus į saulėtos vasaros prisiminimus. Jei kariams nenaudoju mėsos, dažniausiai juos verdu su kelių rūšių ankštinėmis kultūromis: pupelėmis, lęšiais, avinžirniais…. Šie ingredientai turi daug baltymų, ir jie geriausi mėsos pakaitalai

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba

Lengva ir nekaloringa trinta brokolių ir špinatų sriuba 6 asm.

Šios ryškiai žalios, skanios ir nekaloringos sriubos receptu pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir špinatais 4 asm.

Virtuvės šefė, „Rimi“ receptų autorė Honorata Lyndo pristato patiekalą su vištienos krūtinėle.

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Nesaldus pyragas su špinatais

Nesaldus pyragas su špinatais 4 asm.

Miško žvėrys: Šį nesaldaus pyrago pagrindą atradau jau seniai – bent prieš šešerius metus. Jį ruošiame kitaip, nei mums įprasta. Čia sviestą tirpiname, užuot trynę jį drauge su miltais tarp pirštų. Tai reiškia, kad ir pati tešlos faktūra bus kiek kitokia, bet išties įdomi. Renkuosi šį receptą, kai kepti pyragą reikia čia ir dabar, mat šią tešlą naudojame iš karto – nereikia leisti jai ilsėtis šaldytuve.

Tortas su uogomis ir špinatais

Tortas su uogomis ir špinatais 12 asm.

Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.  

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“ 12 asm.

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Omletas su špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir sūriu 2 asm.

Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti.

Troškintas jūrinis ešerys su špinatais

Troškintas jūrinis ešerys su špinatais 2 asm.

Žuvis itin naudinga mūsų sveikatai, tačiau ją svarbu išsirinkti šviežią ir kokybišką, pasigaminti sveiką garnyrą, vengti riebių padažų ir žuvį gardinti labiausiai tam tinkamais prieskoniais: juodaisiais ir baltaisiais pipirais, saldžiąja paprika, bazilikais, kalendra, čiobreliais, petražolėmis ar įvairiais mišiniais su citrina

Upėtakis špinatų padaže

Upėtakis špinatų padaže 4 asm.

Upėtakis nereikalauja daug vargo, o rezultatas puikus. Tiesa, jei norite paruošti jį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nuo jos nereikia skusti žvynų, jie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę jį gaminant

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu 4 asm.

Kai ruošiame salotas, dažniau tikimės lengvumo ir gaivumo, o ne prisivalgyti. Šiose salotose to lengvumo yra, bet jos taip pat ir sočios, nes jų sudėtyje yra maistingųjų avinžirnių. Beje, paskrudintus avinžirnius galima skanauti tiesiog kaip atskirą užkandį, tačiau salotose jie „suskamba“ dar įdomiau.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką