-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

špinatai - visi receptai 5 puslapis

Trinta špinatų sriuba

Trinta špinatų sriuba 3 asm.

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių. 2. Š...
Lašiša su špinatų padažu

Lašiša su špinatų padažu 2 asm.

1. Nuo lašišos filė atsargiai nupjaukite odą. Žuvį supjaustykite gabalėliais ir vartant kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus maždaug 3 minutes. 2. Pasūdytame vandenyje išvirkite lazanijos lakštus, nukoškite. 3. Paruoškite padažą: špinatus...
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais

Daržovių salotos su virtais kiaušiniais 4 asm.

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę. 2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po...
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, nugnybkite kotelius, didesnius – suplėšykite. 2. Uogas nuplaukite, nusausinkite, išvalykite, supjaustykite ketvirčiais. Išplakite grietinėlę. 3. Į indelius sudėkite špinatus, braškes, į stiklines – kompoto,...
Lašišų kotletai su špinatų padažu

Lašišų kotletai su špinatų padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20–30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo...
Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais

Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais 4 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kambario temperatūros vandenį, aliejų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Maišydami po truputį berkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir 20–30 minučių palikite kambario temperatūroje....
Vištienos kukuliai su špinatų padažu

Vištienos kukuliai su špinatų padažu 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į...
„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta

„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta 4 asm.

1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius...
Pikantiški suktinukai su špinatais

Pikantiški suktinukai su špinatais 4 asm.

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grū...
Kopūstų vyniotinis

Kopūstų vyniotinis 4 asm.

1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu,...
Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais

Omletas su špinatais ir šaldytais žirneliais 3 asm.

1. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Žirnelius atšildykite ir gerai nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite ir susmulkinkite. Kiaušinius šakute arba specialia šluotele labai gerai išplakite iki vientisos masės, bet ž...
Špinatų ir lašišų užkandėlė

Špinatų ir lašišų užkandėlė 6 asm.

1. Špinatus gerai nuplaukite, nuvarvinkite, susmulkinkite virtuviniu kombainu. 2. Varškę sugrūskite elektriniu grūstuvu iki vientisumo, įmaišykite išspaustą česnaką ir prieskonines žoleles, šiek tiek pasūdykite. Jei labai tiršta, įpilkite šaukštą...
Vištų kumpeliai su pupelėmis ir špinatais

Vištų kumpeliai su pupelėmis ir špinatais 8 asm.

1.Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vyną sumaišykite su trečdaliu sojų padažo, į jį pamerkite vištų kumpelius ir palikite apie 20 minučių. Porą nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2.Keptuvėje į...
Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais

Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes. Pasū...
Lazanija su malta mėsa ir špinatais

Lazanija su malta mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite....
Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais

Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais 4 asm.

1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. 2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...
Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais

Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais 4 asm.

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę,...
Apkepas su špinatais

Apkepas su špinatais 6 asm.

1. Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus. Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite. 3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo...
Špinatų apkepėlė

Špinatų apkepėlė 4 asm.

1. Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu. 2. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į...
Pyragas „Myliu Italiją“

Pyragas „Myliu Italiją“ 3 asm.

1. Tešlą atšildykite ir iškočiokite. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais. 2. Ant tešlos viršaus dėkite nuplikintus špinatus, agurką, kubeliais supjaustytą macarelą ir pomidorus. 3. Apibarstykite bazilikais, druska ir pašaukite į orkaitę 20...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius