Dabar populiaru

Sviestas - visi receptai

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Svieste keptas žiedinis kopūstas

Svieste keptas žiedinis kopūstas 4 asm.

Strelkabelka.ltKaramelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.

Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.

Aštrus sviestas su kalendromis

Aštrus sviestas su kalendromis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis

Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Citrininis sviestas su petražolėmis

Citrininis sviestas su petražolėmis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Sviestinis apelsinų uogienės kremas tortui

Sviestinis apelsinų uogienės kremas tortui 12 asm.

Švelniai pikantiškas kiek riebesnis kremas, tinkantis daugeliui tortų. 

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais 6 asm.

Kartais tobulam patiekalui reikia vos kelių produktų, šis – kaip tik toks. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad jis riebokas ir labiau skirtas šaltajam sezonui. Tačiau būtinai išbandykite jį vasarą – su šviežiomis bulvėmis, daug krapų. Galų gale, niekas neverčia suvalgyti pusės apkepo – dėkitės mažą gabaliuką, šalia tupdykite mėgstamų žalių salotų ir – skanaus!

Velykiniai suomiški sviestiniai šaukšto sausainiai

Velykiniai suomiški sviestiniai šaukšto sausainiai 4 asm.

Mėgstantiems sviestinius sausainius ir ieškantiems naujų receptų, siūlome išbandyti šiuos suomiškus sausainius, tradiciškai dedamus ant Velykų stalo.

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais

Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Satsivi – tai pagrindinis gruzinų šventinis patiekalas. Gruzinai jį tradiciškai gamina per Kalėdas ir Naujus metus. Iki šiol atsimenu, kaip vaikystėje ruošdavomės šventėms ir man tekdavo padėti gaminti padažą šiam patiekalui. Mano pagrindinė užduotis būdavo supjaustyti svogūną ir česnaką, susmulkinti prieskonines žoleles. Ant stalo pamatęs Satsivi iš karto gali suprasti, kad jau atėjo šventės!“

Šokoladiniai irisai

Šokoladiniai irisai 7 asm.

Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite...
Triufeliai su kalėdiniu punšu

Triufeliai su kalėdiniu punšu 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite šokoladą, sudėkite sviestą, supilkite kalėdinį punšą ir maišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol truputį atauš. Sukrė...
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu 6 asm.

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

„Brownie“ kiaušinių lukštuose

„Brownie“ kiaušinių lukštuose 5 asm.

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukrų ir vanilę. Kiaušinius muškite po vieną, po kiekvieno gerai išplakdami. Galiausiai suberkite miltus ir atsargiai išsukite tešlą. Kiaušiniuose padarykite nedidelę skylutę bei išpū...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką