Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos....
Išmaišykite sviestą su medumi. Suberkite smulkintus graikiškus riešutus ir juos įmaišykite į sviestą. Ant virtuvinės plėvelės ar plastikinio maišelio sukrėskite sviestą ir suformuokite pailgą volelį. Dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų....
Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis...
Pirmiausia paruoškite abrikosų įdarą: abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, pasmulkinkite, sumeskite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol masė taps tiršta. Ataušinkite. Kambario...
Slyvas ir abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, abrikosus supjaustykite kubeliais, slyvas padalykite į keturias dalis, mažesnius perpjaukite per pusę. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens, suberkite slyvas ir...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite smulkintais riešutais. Ryžius virkite piene ant lėtos ugnies. Įdėkite šaukštą sviesto ir supilkite cukrų bei druską. Toliau virkite, kol suminkštės ryžiai....
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite). Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska,...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Išplakite kiaušinius kartu su cukrumi, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite. Batoną supjaustykite į 2 cm skersmens...
Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite...
Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį. Taip paruoštus jautienos gabalėlius...
Sviestą labai gerai ištrinkite, į jį sudėkite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite. Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į masę, įpilkite citrinos sultis. Tešlą gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir...
Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels. Patiekite su grietine ar...
Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į...