Dabar populiaru

Sviestas - visi receptai 15 puslapis

Šokoladinė suflė

Šokoladinė suflė 6 asm.

Šokoladą ištirpinkite puodelyje virš garų, sumeskite pjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.  Kiaušinių trynius išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, paskaninkite brendžiu.  Kitame dubenyje elektriniu plakikliu arba šluotele iki purumo...
Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas 6 asm.

Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Vištienos maltinukai

Vištienos maltinukai 4 asm.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus...
Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis 6 asm.

Į gilų dubenį suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę ir cukrų. Tada sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską maišykite elektriniu plakikliu, kol liks trupiniai. Tešlą berkite į...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 6 asm.

Miltus išsijokite ant stalo, sumaišykite su druska. Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į miltus ir viską kapokite dideliu peiliu, kol susidarys vienodo dydžio trupiniai. Kiaušinius išplakite, supilkite į sviesto ir miltų trupinius,...
Riešutų pyragas

Riešutų pyragas 6 asm.

Visus riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite kočėlu taip, kad vieni liktų stambesni, kiti – smulkesni. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite iki purumo, baltymus padėkite šaltai....
Pyragas su vyšniomis

Pyragas su vyšniomis 4 asm.

Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite. Vyšnias...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 4 asm.

Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite.  Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą,...
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas

Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas 8 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...
Sveikuolių ledai

Sveikuolių ledai 4 asm.

Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.  
Naminiai ledai

Naminiai ledai 6 asm.

Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno...
Pyragas su varške ir rabarbarais

Pyragas su varške ir rabarbarais 6 asm.

Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį...
Minkšti keksiukai

Minkšti keksiukai 6 asm.

Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.  Paruoškite tešlą: miltus ir...
Prancūziška svogūnienė

Prancūziška svogūnienė 6 asm.

Didesniame storą dugną turinčiame puode išlydykite sviestą. Sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kartkartėmis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol įgaus gražią rusvą spalvą ir malonų salsvą aromatą. Sudėkite trintus česnakus,...
Jautienos troškinys

Jautienos troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustykite pailgais gabaliukais, maždaug 1 x 4 cm. Išmuškite juos, pabarstykite druska ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite trečdalį taukų arba sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite...
Dešrelės tešlos marškinėliuose

Dešrelės tešlos marškinėliuose 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą,...
Lašiša, kepta filo tešloje

Lašiša, kepta filo tešloje 2 asm.

1. Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite po 3 luoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos. 2. Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų,...
Keptos nototenijos  su žolelėmis

Keptos nototenijos su žolelėmis 2 asm.

1. Filė pabarstykite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles ir sumaišykite su sviestu. Ant 4 žuvies gabalėlių dėkite po šaukštelį paruoštos masės, po pusę griežinėlio citrinos, uždenkite likusiais filė gabalėliais ir keliose vietose suriškite...
Varškės ir braškių tortas

Varškės ir braškių tortas 4 asm.

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.     2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.     3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite...
Makaronų apkepai

Makaronų apkepai 6 asm.

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite. 2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką