Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sviestas - visi receptai 16 puslapis

Jautienos troškinys

Jautienos troškinys 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves ir sausgysles. Supjaustykite pailgais gabaliukais, maždaug 1 x 4 cm. Išmuškite juos, pabarstykite druska ir miltais. Keptuvėje įkaitinkite trečdalį taukų arba sviesto, sumeskite mėsą ir kepkite...
Dešrelės tešlos marškinėliuose

Dešrelės tešlos marškinėliuose 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą,...
Lašiša, kepta filo tešloje

Lašiša, kepta filo tešloje 2 asm.

1. Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite po 3 luoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos. 2. Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų,...
Keptos nototenijos  su žolelėmis

Keptos nototenijos su žolelėmis 2 asm.

1. Filė pabarstykite druska ir pipirais. Sukapokite petražoles ir sumaišykite su sviestu. Ant 4 žuvies gabalėlių dėkite po šaukštelį paruoštos masės, po pusę griežinėlio citrinos, uždenkite likusiais filė gabalėliais ir keliose vietose suriškite...
Varškės ir braškių tortas

Varškės ir braškių tortas 4 asm.

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.     2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.     3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite...
Makaronų apkepai

Makaronų apkepai 6 asm.

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite. 2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais....
Gazelės rageliai

Gazelės rageliai 8 asm.

1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu. 2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga teš...
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu

Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu 1 asm.

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų. 1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti. 2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, č...
Makaronai vaikams

Makaronai vaikams 2 asm.

1. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigdami virti makaronus sumeskite morkas, pavirkite 2–3 minutes, po to suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę. 2, Susmulkinkite paprikas. Išvirusius...
Karis

Karis 4 asm.

1. Smulkiai sukapotą svogūną, česnaką ir imbierus 10 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite mėsą ir kepinkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, prieskonius, įpilkite dvi stiklines vandens ir uždengus troškinkite 20 min. 2....
Šventiniai tuno kepsniai

Šventiniai tuno kepsniai 10 asm.

1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę). 2 Paruoškite padažą: likusį...
Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 8 asm.

1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve. 2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite. 3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
Keptos žuvys su garstyčių padažu

Keptos žuvys su garstyčių padažu 6 asm.

1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą. 2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
Šparaginių pupelių ir grybų troškinys

Šparaginių pupelių ir grybų troškinys 4 asm.

1. Pupeles palikite atšilti. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grybus ir ant vidutinės ugnies troškinkite, kol išsiskirs skysčio. 3. Nemažame apkepo inde sumaišykite jogurtą, miltus, vyną...
Amerikietiška  pusryčių  duonelė

Amerikietiška pusryčių duonelė 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta. 2....
Prancūziški  raguoliai

Prancūziški raguoliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti. 2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi iš...
Indiški  pusryčių  rageliai  su sezamais

Indiški pusryčių rageliai su sezamais 6 asm.

1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu. 2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles. 3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol...
Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)

Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“) 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Šviežias bulves gerai nuplaukite. 3. Svarbiausia, ruošiant šį švedišką bulvių patiekalą, dailiai ir teisingai supjaustyti bulves. Turite supjaustyti jas...
Kreminė brokolinių kopūstų sriuba

Kreminė brokolinių kopūstų sriuba 6 asm.

1. Brokolinius kopūstus apvirkite garuose arba 2 min. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. 2. Morkas sukrėskite į mikrobangų krosnelei tinkamą indą, įpilkite šaukštą vandens, uždenkitei ir didžiausiu galingumu kaitinkite 7 minutes. Galima iš...
Daržovių sriuba su sūriu

Daržovių sriuba su sūriu 6 asm.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite, salierų lapkočius supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išlydykite sviestą ir kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol pasidarys...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius