Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svogūnas - visi receptai 3 puslapis

Varškės ir pomidorų užtepėlė

Varškės ir pomidorų užtepėlė 5 asm.

 Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir...
Baklažanų užkandėlė

Baklažanų užkandėlė 6 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite smulkesniais gabalėliais, suverskite į rėtį, pabarstykite rupia druska ir palikite 30 minučių. Nuskalaukite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite baklažanus ir maišydami...
Guliašas

Guliašas 4 asm.

Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais....
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 2 asm.

Svogūną susmulkinkite ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite apie 1 minutę. Kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite 5 minutes. Sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Pagardinkite...
Žuvų maltinukai

Žuvų maltinukai 10 asm.

1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale. 2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus. 3. Į žuvų masę sudėkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, įdėkite grietinės, supilkite kiaušinių baltymus, pasūdykite....
Rudeninė sriuba

Rudeninė sriuba 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti. .2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą). 3. Storasienio puodo dugną...
Rizotas su daržovėmis

Rizotas su daržovėmis 4 asm.

1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies. 2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 4 asm.

1. Vištienos kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir apkepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Kepdami paskaninkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 15–20 minučių. Jei reikia,...
Netikras zuikis su žaliosiomis alyvuogėmis

Netikras zuikis su žaliosiomis alyvuogėmis 4 asm.

1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį,...
Jogurtinė pica su bananais

Jogurtinė pica su bananais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai. 2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir...
Įdarytos saldžiosios paprikos

Įdarytos saldžiosios paprikos 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, išmirkytomis razinomis, pipirais, druska, ir čiobreliais. Paprikas perpjaukite, išvalykite vidų ir pridėkite paruošto faršo. Sudėkite paprikas į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir troškinkite...
Salotos „Mango salsa“

Salotos „Mango salsa“ 2 asm.

1. Mangą, pomidorą, geltoną saldžiąją papriką, svogūną ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate aštriai, išimkite iš pipiro sėklas ir sėklalizdžius. 2. Suberkite į salotas cukrų, pipirus, įpilkite žuvų padažo ir žaliosios citrinos...
Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas

Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai...
Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys

Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys 3 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir...
Avokadų ir svogūnų kremas

Avokadų ir svogūnų kremas 2 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus,...
Tešloje kepti svogūnų žiedai

Tešloje kepti svogūnų žiedai 6 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais. 2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 4 asm.

1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius