Dabar populiaru

Tiršta sriuba - visi receptai

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“ 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): „Ribollita“ skamba lyg koks iš Verdi operos „išlipęs“ personažas, bet iš tiesų yra daržovių sriuba, tirštinta šviesia duona. Savo linksmą vardą ji gavo todėl, kad paprasta daržovių sriuba tradiciškai būdavo patiekiama pašildyta – „re-bouilli“ – drauge su duonos likučiais. Sriuba yra labai tiršta, o pastovėjusi ji man labiau primena košę nei sriubą, bet aš visgi lenkiuosi jos skoniui.

Moliūgienė

Moliūgienė 3 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite gabalėliais supjaustytus moliūgą, bulves, morką, svogūną ir nuolat maišydami kepinkite 5 minutes. Supilkite sultinį, uždenkite ir virkite, kol daržovės suminkštės. 2. Į sriubą įmaišykite citrinos sultis ir...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 12 asm.

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti. 2. Šaukštu iš...
Vengriška tiršta pievagrybių sriuba

Vengriška tiršta pievagrybių sriuba 4 asm.

1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus. 2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių. 3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su...
Turkiškas pupelių troškinys

Turkiškas pupelių troškinys 2 asm.

1. Pupeles užmerkite šaltame vandenyje ir palikite per naktį mirti, poto išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, po truputį supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Įdėkite miltus ir maišant pakaitinkite apie 10 minučių,...
Tiršta sūrio sriuba

Tiršta sūrio sriuba 4 asm.

1. Dideliame puode ant mažos ugnies išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kaitinkite, kol miltai pradės ruduoti. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir, nuolat maišant, plona srovele supilkite pieną. 2. Kai visas pienas užvirs, sudėkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką