Dabar populiaru

Tortas - visi receptai

Smetoniškasis „Napoleonas“

Smetoniškasis „Napoleonas“ 12 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šio smetoniškojo torto receptą sužinojome iš vienos mokytojos Druskininkuose. O ji teigia, kad Napoleonas gaminamas tik iš kaimiškų produktų ir valgyti jį reikia tik po trijų dienų. Mokytojai nepatinka „pramoniniai“ ir kavinių „Napoleonai“ dėl išblyškusios baltos spalvos. O aš – dėl autorystės ir gimimo vietos. Imperatorius juk buvo apsistojęs Lietuvoje, pietavo, vakarieniavo...

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas 10 asm.

Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Nekeptas sūrio tortas su persikais

Nekeptas sūrio tortas su persikais 8 asm.

Vasarą orkaitę galima išleisti atostogų, nes dabar ledų, šerbetų, putėsių, želė ir, žinoma, nekeptų tortų metas. Vieną kitą naują receptą jau pasiūlėme, tačiau, panašu, gaivių desertų niekada nebus per daug. Šįkart siūlomame torte yra persikų, bet jie gali būti pakeisti nektarinais, abrikosais, plokščiaisiais persikais, mangais ar slyvomis.

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis 6 asm.

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu 6 asm.

Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.

Paprastas klasikinis biskvitas

Paprastas klasikinis biskvitas 6 asm.

Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Žinoma, jau išmokus gaminti pagal paprasčiausią receptą, jį visada galima paįvairinti įvairiais pagardais, tačiau tai reiktų daryti jau mokant kepti įprastą biskvitą.

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina 8 asm.

Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė. Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.

Tiramisu tortas

Tiramisu tortas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šis tiramisu tortas gali pasirodyti sudėtingas, tačiau jį iškeps net ir mėgėjas, dažnai besisukinėjantis virtuvėje. Visus kraštelių nelygumus uždengs pirktų sausainių dėlionė, o perrištas kaspinu jis gali tapti net šventiška dovana kokia nors proga!

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas 16 asm.

Pyrago pagrindas Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo...
Gaivus nekeptas tortas

Gaivus nekeptas tortas 4 asm.

Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai...
Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais 2 asm.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą, sumaišykite su kambario temperatūros grietine. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Biskvitus pertepkite gautu glajumi. Papuoškite uogomis. Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.
Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu

Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje. 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais. Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės....
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Velykinis tortas

Velykinis tortas 4 asm.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami. Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių...
Tortas „Gulbė princesė“

Tortas „Gulbė princesė“ 4 asm.

Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings. Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu. Tirpintą...
Šokoladinis Pjemonto tortas

Šokoladinis Pjemonto tortas 10 asm.

Maskarponės sūrį galima pakeisti bet kokios kitos rūšies grietinėlės sūriu, o vietoj rudojo cukraus panaudoti 100 g baltojo cukraus ir 50 g medaus.
Nekeptas braškių tortas

Nekeptas braškių tortas 4 asm.

Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis

Nekeptas gaivus tortas su avietėmis 4 asm.

Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Sudėkite į maisto trintuvą datules...
Žemės riešutų sviesto tortas

Žemės riešutų sviesto tortas 4 asm.

Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką