Dabar populiaru

Troškiniai - visi receptai

Viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže

Viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prancūziška virtuvė neatsiejama nuo... garstyčių. Nerasite prancūziškos virtuvės, kurios šaldytuve ar spintelėse nestovėtų 3–4 rūšių garstyčių indeliai. Retas prancūziškas troškinys neapsieina be šio priedo, garstyčiomis skaninami šalti mėsos užkandžiai, marinatai ir padažai. Nors yra nemažai garstyčias gaminančių regionų, bene labiausiai prancūzų mėgstamos Dijon garstyčios.

Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų

Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Picadillo“ vardas kilo nuo ispaniško žodžio „picar“, kas pagal šio patiekalo gamybos būdą tiksliausiai būtų versti „smulkiai kapoti“. Gyvendamas Kuboje, Finca Vigia name, savo svečius „picadillo“ mėgo vaišinti amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingway.

Airiškai lėtai troškinta jautiena

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Sotus avienos ragu

Sotus avienos ragu 4 asm.

Kai prieš akis ilgesnis vakaras namuose, ryžkitės pasigaminti avienos ragu – šis ilgai puode burbuliavęs troškinys taps puikiu priedu prie makaronų, ryžių, o jei išsivirsite daugiau, juo mėgausitės ir kitą dieną.

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“

Troškinys be mėsos „Chilli sin carne“ 2 asm.

Puikiai žinomo troškinio su pupelėmis ir kukurūzais veganiška versija – mėsos jame tikrai nepasigesite!

Puikusis troškinys „chilli con carne“

Puikusis troškinys „chilli con carne“ 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mano mėgstamiausias „chilli con carne“ yra ryškaus skonio, o tai reiškia, jog jis gausiai pagardintas prieskoniais. Bet dar svarbiau – patiekalas turi būti paskanintas ir juoduoju šokoladu – jo būtinai reikia dėti į puodą su lėtai burbuliuojančiu troškiniu. Patikėkite, šokoladas labai gerai subalansuoja visus skonius – mėsos, aitriųjų pipirų, prieskonių. Būtinai išbandykite.

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“ 6 asm.

Miško žvėrys: Ar pastebėjote, kad žiemą norisi visai kitokių prieskonių nei šiltuoju metų laiku? Štai tada pradedu vartyti Artimųjų Rytų receptus. Šis troškinys skanus tiesiog pats vienas – ir šiltas, ir šaltas. Visuomet gaminu jo daugiau ir kitądien turiu, ką įsidėti pietums. Jis yra iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „The Cookbook“.

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą 4 asm.

Tai klasikinis prancūzų patiekalas „coq au vin“, šiek tiek modifikuotas vieno žymiausių pasaulio  šefų. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. 

Rytietiškas avienos troškinys

Rytietiškas avienos troškinys 6 asm.

Šis ypatingas avienos troškinys iš nuostabos privers aikčioti net didžiausius šeimos gurmanus. Negana to, kad troškinys – sotus ir sveikas, jo sudėtyje yra daugybė produktų, kurie daugiau ar mažiau pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis – tai svogūnai, morkos, česnakai. 

Medžiotojų troškinys su grikiais

Medžiotojų troškinys su grikiais 4 asm.

Miško žvėrys: Šis receptas nusižiūrėtas nuo medžiotojų, kurie kūrybingai sudoroja sumedžiotą žvėrieną ir laukinius paukščius iki paskutinio mėsos kąsnelio.

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše 4 asm.

Strelkabelka.ltŠis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Kai kuriuose patiekaluose džiovinti vaisiai ir mėsa dera idealiai, šis, kuriame draugauja kiauliena ir džiovintos slyvos, – kaip tik puikus pavyzdys

Kiaulienos troškinys su cukinijomis

Kiaulienos troškinys su cukinijomis 4 asm.

Šiam mėsiškam patiekalui gaivumo ir lengvumo suteiks šviežios daržovės – pomidorai ir cukinijos, tad ir pačios mėsos reikės nedaug. 

Kiaulienos troškinys su pupelėmis

Kiaulienos troškinys su pupelėmis 4 asm.

Itin paprastas, tačiau gardus ir sotus patiekalas, kurį paruoš net virtuvės naujokas. 

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys 2 asm.

Sotus, tačiau neapsunkinantis, greitai pagaminamas troškinys, kurį nuostabiai pagardina prieskoniai.

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Žuvies ir šviežių daržovių troškinys

Žuvies ir šviežių daržovių troškinys 6 asm.

Išbandykite itin paprastą troškinį su žuvimi ir daržovėmis, tik pabaigoje nepamirškite gausiai užberti šviežių žalumynų. Rezultatas – vasaros skonių ir aromatų puokštė!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką