Dabar populiaru

Užkandėlė - visi receptai

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu

Keptų burokėlių humusas su rozmarinu 4 asm.

Siūlome pasinerti į variacijas ir išbandyti ryškiaspalvį, nuostabaus skonio burokėlių humusą, paskanintą kvapniais rozmarinais.

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais 4 asm.

Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis

Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis 4 asm.

Šis nesudėtingas, bet šarmingas patiekalas akimirksniu nukels prie Viduržemio jūros. Be pomidorų jums reikės fetos, alyvuogių ir dar kelių paprastų ingredientų.

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi 6 asm.

Seniai žinoma, kad skaniausiems užkandžiams dažnai tereikia vos kelių produktų, o jų paruošimas – itin paprastas. Jokia išimtis ir ši „suplyšusi“ duona!

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus. 2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms. 3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Dūmų skonio žuvies užkanda

Dūmų skonio žuvies užkanda 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai itin greitai ir paprastai pagaminamas patiekalas, tinkantis užkandžiui arba lengvai vakarienei.

 

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Miško žvėrysHumusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu 4 asm.

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir ant jūsų stalo atsiras efektingai atrodantis, labai skanus užkandis. 

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė 4 asm.

Baklažanus lietuviai spėjo pamėgti, nes jie nebrangūs, itin greitai paruošiami ir nekaloringi. Baklažanų skonis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jie yra jauni ir švieži.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Užkandėlė su lašišomis

Užkandėlė su lašišomis 4 asm.

Elegantiškas, greitai paruošiamas užkandis, kuris tiks ir piknikui, ir vakarėliui. 

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais 4 asm.

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais 4 asm.

Traškios, kiek pikantiškos salotos, kurias skanu valgyti su žalumynais ir šviežia kiek paskrudinta duona. 

Ančiuvių „carpaccio“ ir „crostino“ su troškintais ančiuviais

Ančiuvių „carpaccio“ ir „crostino“ su troškintais ančiuviais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors šviežių ančiuvių pas mus kol kas nesimato, tačiau nuskridę į Romą ir apsigyvenę svečių namuose su virtuve žinosite, ką pasigaminti.

Avokadas ant skrebučio

Avokadas ant skrebučio 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Prisimenu, kaip staiga šis užkandis išpopuliarėjo ir staiga visos sveikesnio maisto ar „brunchą“ tiekiančios kavinės pradėjo tepti kreminį avokadą ant duonos riekės. Ir jie buvo teisūs, nes tai greita, atrodo puikiai, gerai perkama, o, svarbiausia, yra be proto skanu!
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką