Dabar populiaru

Užkandėlė - visi receptai 2 puslapis

Prosciutto suktinukai

Prosciutto suktinukai 5 asm.

Tai labai itališkas užkandis, puikiai tinkantis iškylai gamtoje.

Brusketa su grilyje kepta cukinija

Brusketa su grilyje kepta cukinija 4 asm.

Tai nesudėtingas užkandis, stebinantis ir užburiantis savo skoniu.

Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu

Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nekepkite brusketos orkaitėje, nes bus sausainis, o ne brusketa. Jos paviršius turi sugerti padažą, būti saikingai drėgnas. Išbandykite ne tik „ciabattą“.

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais

Pchali – užkandėlė su špinatais ir riešutais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Pchali užkandėlės taip pat puikuojasi mano mėgstamų patiekalų sąraše. Gruzijoje šis patiekalas paprastai ruošiamas šventiniu laikotarpiu, tačiau gyvendama Lietuvoje aš jį gaminu ir tiesiog savaitgaliais. Tiesą sakant, tai vienintelis gruziniškas patiekalas, kurį gaminu ir Lietuvoje. Gal dėl to, kad šią  užkandėlę su špinatais ir riešutais nesunku pasigaminti, ir tai neatima daug laiko. Man itin patinka pabaigoje barstyti granatų sėklas ir stebėti, kaip gimsta tas gražus spalvų derinys!“

Vasariška pomidorų salsa

Vasariška pomidorų salsa 4 asm.

Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite visas sėklytes – jų neprireiks. Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiai kubeliais. Raudoną ir žalią paprikas, svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais....
Agurkų užkandis su lašiša

Agurkų užkandis su lašiša 2 asm.

Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus. Paruoškite keturias...
Pikantiško skonio raudonviršiai

Pikantiško skonio raudonviršiai 4 asm.

Kiaušinius, sūrį, česnaką sutarkuokite burokine trintuve. Vištieną susmulkinkite. Viską sudėkite į dubenį, dėkite majonezo ir gerai išmaišykite. Jei trūksta prieskonių, įberkite pipirų. Pašlapinkite rankas vandeniu ir darykite vieno kąsnio...
Jalapenai su šonine

Jalapenai su šonine 4 asm.

Recepto autorė rekomenduoja patiekalą gaminti užsimovus vienkartines pirštines.
Cukinijų užkepėlė

Cukinijų užkepėlė 3 asm.

Cukinijas nulupkite, perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Iš marinatui skirtų produktų sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuriuo apšlakstykite cukinijas ir po kelis šaukštus įpylę į cukinijų vidų, palikite  daržovę marinuotis keletui valandų....
Užkandis „Lapeliai“

Užkandis „Lapeliai“ 2 asm.

Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus...
Kreminės lašišos užkandis

Kreminės lašišos užkandis 6 asm.

Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės...
Greitai paruošiama naminė varškė

Greitai paruošiama naminė varškė 2 asm.

Pieną supilkite į puodą ir užvirkite. Išspauskite citrinų sultis. Citrinų sultis supilkite į nukaistą pieną, išmaišykite. Netrukus pieną sutrauks. Jei nesutrauks, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių. Gautą masę sukrėskite į marlę ir palaukite, kol...
Užkandėlė su daigintų grūdų tyre

Užkandėlė su daigintų grūdų tyre 2 asm.

Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į plakti skirtą indą. Visus žalumynus kruopščiai nuplaukite, svogūnų laiškus sukapokite. Ž...
Tortilijų traškučiai

Tortilijų traškučiai 4 asm.

Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai į...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Šventinė silkė su grybais

Šventinė silkė su grybais 4 asm.

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus 6 asm.

Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais.  Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Krevečių ir virtinių užkandėlė

Krevečių ir virtinių užkandėlė 4 asm.

Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais

Pikantiška užkandėlė su čiobreliais 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką