Dabar populiaru

Užkandis - visi receptai 3 puslapis

Humusas su džiovintais pomidorais

Humusas su džiovintais pomidorais 4 asm.

Humusas, užkandis iš avinžirnių ir sezamų pastos, pastaraisiais metais užkariavo daugybės gero maisto gerbėjų visame pasaulyje simpatijas. Nieko keista – jis maistingas, nesunkai paruošiamas, o galimybių, kuo jį skaninti ir su kuo valgyti – daugybė. Džiovintais pomidorais gardinto humuso receptu dalijasi Druskininkuose įsikūręs restoranas „Toli Toli“

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors ir neturtingi kalorijų, tačiau sotūs. Ši baklažanų savybė ypač patiks tiems, kurie rudens šaltyje greitai išalksta, bet mėsą valgo saikingai. Todėl įdaryti baklažanai su dviem sūriais taps savarankišku karštu patiekalu sočiai (ir tuo pat metu lengvai) vakarienei.

Cukinijų ir sezamų užtepėlė

Cukinijų ir sezamų užtepėlė 4 asm.

Cukinijas geriausia valgyti žalias, tačiau galima šiek tiek termiškai apdoroti arba paruošti ant grotelių. Į šias daržoves gana stipriai įsigeria riebalai, todėl nerekomenduojama jų kepti naudojant riebalus.

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė 4 asm.

Moliūgas – tikra vitaminų bomba ir puikus maistas besirūpinantiems sveikata. Atkeliavę į Lietuvą iš tolimosios Meksikos, jie pas mus vis labiau populiarėja. Moliūgai – ne tik itin naudinga daržovė, bet ir universali – tinka ir rimtiesiems patiekalams, ir užkandžiams, ir desertams.

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė 4 asm.

Baklažanus lietuviai spėjo pamėgti, nes jie nebrangūs, itin greitai paruošiami ir nekaloringi. Baklažanų skonis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jie yra jauni ir švieži.

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose, bet kišas yra visai kas kita. Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tiems, kas nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. 

Ryškiaspalvis moliūgų humusas

Ryškiaspalvis moliūgų humusas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradicinį humusą sudaro vos keletas ingredientų – sutrinti virti avinžirniai, sezamų pasta ir citrinos sultys bei druska su pipirais. Tačiau, jei ieškote lengvesnės šio užkandžio versijos, pasigaminkite keptų moliūgų humusą! Populiariausia lietuviška rudens daržovė suteiks šiam naujoviškam humusui naujų skonio natų, bet užvis svarbiausia – nudažys nepakartojama ryškiai geltona spalva.

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai 4 asm.

Puikus pasiūlymas, neprasilenkiantis su sveikos mitybos principais – gardūs, energijos suteikiantys rutuliukai su migdolais ir datulėmis.

Veganiškas užkandis su obuoliais

Veganiškas užkandis su obuoliais 4 asm.

Šie skanumynai primins obuolių pyrago skonį, tačiau jų sudėtyje nėra gliuteno.

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela 4 asm.

Miško žvėrys: Puikus, originalus užkandis, jei turite bent porą saujų šviežių voveraičių.

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Štai jums dar vienas būdas, kaip suvartoti brokolius. Šio „dipo“ spalva nepakartojama – skaisčiai žalia. Jis patiekiamas šiltas, skirtingai nei kiti mirkalai. Jis tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, taip pat – kaip garnyras.

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „Bruschetta“! Tai toks itališkas „finger food“ variantas, kuris savaime šaukiasi lietuviško grybo. Tereikia įjungti fantaziją. Ir mes tai padarėme prieš tai pasiklausę Čiurlionio „Miške“, o paskui „Jūros“. Beje, nepamirškite lietuviškųjų gražgarsčių – rūgštynių! Jos suteiks gaivos ir temperamento.

Voveraičių „carpaccio“

Voveraičių „carpaccio“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kadangi tai visiškai nenuodingas (nebent būtų kokios nors individualios alergijos atvejis), lengvai virškinamas ir nekirmijantis grybas mes siūlome su juo elgtis – per favore ne dzūkiškai, o švelniai – itališkai. Nevirti, nekepti, netroškinti ir nekankinti. Marinuoti ir valgyti žalią.

Marinuoti agrastai

Marinuoti agrastai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei kur nors rasit parašyta, kad marinuoti agrastai yra lietuviškos alyvuogės, netikėkit, nes taip nėra ir nieko bendro su alyvuogėmis jie neturi. Tačiau išbandyti verta, nes tikrai skanu. Kur juos po to dėti? Tinka prie sūrio, tinka prie mėsos ar skumbrės. Skanūs ir vieni.

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu 4 asm.

FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu 2 asm.

Genialumas slypi paprastume – šis posakis idealiai tinka šiam lengvam, vasariškam užkandžiui. 

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai „demokratiškas“ užkandis – kiekvienas gali pasigardinti kukurūzų burbuoles pagal savo skonį, sūriau ar aštriau. Galima patiekti ir kaip fondiu – dėkite ant stalo karštų burbuolių, pagardų ir užkandžiaukite kaip kas mėgsta.

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Tiems, kurie nemėgsta šviežios, termiškai niekaip neapdorotos mėsos siūlome „karštąjį“ šalto „carpaccio“ variantą. Jis taip pat pakankamai dietiškas: mėsa neplūduriuoja riebiame padaže, jautiena išlaiko savo prigimtinį skonį. Gražgarstės jį paryškina maloniu kartumu, o granapadano tekstūra savo ruožtu „prigesina“ gražgarsčių aitrumą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką