Dabar populiaru

Užkandis - visi receptai 4 puslapis

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „Bruschetta“! Tai toks itališkas „finger food“ variantas, kuris savaime šaukiasi lietuviško grybo. Tereikia įjungti fantaziją. Ir mes tai padarėme prieš tai pasiklausę Čiurlionio „Miške“, o paskui „Jūros“. Beje, nepamirškite lietuviškųjų gražgarsčių – rūgštynių! Jos suteiks gaivos ir temperamento.

Voveraičių „carpaccio“

Voveraičių „carpaccio“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kadangi tai visiškai nenuodingas (nebent būtų kokios nors individualios alergijos atvejis), lengvai virškinamas ir nekirmijantis grybas mes siūlome su juo elgtis – per favore ne dzūkiškai, o švelniai – itališkai. Nevirti, nekepti, netroškinti ir nekankinti. Marinuoti ir valgyti žalią.

Marinuoti agrastai

Marinuoti agrastai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei kur nors rasit parašyta, kad marinuoti agrastai yra lietuviškos alyvuogės, netikėkit, nes taip nėra ir nieko bendro su alyvuogėmis jie neturi. Tačiau išbandyti verta, nes tikrai skanu. Kur juos po to dėti? Tinka prie sūrio, tinka prie mėsos ar skumbrės. Skanūs ir vieni.

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu 4 asm.

FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu 2 asm.

Genialumas slypi paprastume – šis posakis idealiai tinka šiam lengvam, vasariškam užkandžiui. 

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai „demokratiškas“ užkandis – kiekvienas gali pasigardinti kukurūzų burbuoles pagal savo skonį, sūriau ar aštriau. Galima patiekti ir kaip fondiu – dėkite ant stalo karštų burbuolių, pagardų ir užkandžiaukite kaip kas mėgsta.

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Tiems, kurie nemėgsta šviežios, termiškai niekaip neapdorotos mėsos siūlome „karštąjį“ šalto „carpaccio“ variantą. Jis taip pat pakankamai dietiškas: mėsa neplūduriuoja riebiame padaže, jautiena išlaiko savo prigimtinį skonį. Gražgarstės jį paryškina maloniu kartumu, o granapadano tekstūra savo ruožtu „prigesina“ gražgarsčių aitrumą.

Naminis humusas

Naminis humusas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dietologai turbūt pritars, kad humusas sproginėja nuo baltymų, o tai padeda kovoti su alkio priepuoliais bei subalansuoja cukraus lygį kraujyje ir saugo nuo besaikio užkandžiavimo.

Su imbieru keptos morkytės

Su imbieru keptos morkytės 4 asm.

Dar vienas tradicinis iškylų užkandį – morkų lazdelės, tačiau jas verta pasigaminti kitaip – suteikiant egzotinio skonio.

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Užkandėlė su lašišomis

Užkandėlė su lašišomis 4 asm.

Elegantiškas, greitai paruošiamas užkandis, kuris tiks ir piknikui, ir vakarėliui. 

Kepti sūrio rutuliukai

Kepti sūrio rutuliukai 4 asm.

Tai sotesnis užkandis kurį, pasiruošus iš anksto, patogu pasiimti į pramogas gamtoje. 

Baltojo pelėsinio sūrio užkandis

Baltojo pelėsinio sūrio užkandis 6 asm.

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Sūris neretai vadinamas užkandžių karaliumi. Siūlau paragauti itin paprastai ir greitai pagaminamą bei nuostabų aromatą skleidžiantį baltojo pelėsinio sūrio užkandį.

Grilyje kepti agurkai

Grilyje kepti agurkai 4 asm.

Agurkai yra gaminami ir ruošiami įvairiais būdais, tačiau ant grotelių – ne taip dažnai. Manoma, kad dėl šiose daržovėse esančio didelio vandens kiekio, jos nėra tinkamos kepti grilyje, tačiau tai nėra tiesa. 

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šis receptas yra iš Davido Lebovitzo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“. Labai paprastas, tik reikia šiokio tokio planavimo iš anksto. Ir dar gero jogurto, kuris gali būti karvės, avies ar ožkos pieno. Pastarieji – dėl įdomesnio skonio. Bet taip pat jie būna dar ir begėdiškai brangūs. 

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis 4 asm.

FeedMySister.com: Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių, pilna burna valgome jas tokias, kokios yra – žalias. Šalia puikiai tinka tradicinis avinžirnių humusas su sūria granola.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu 4 asm.

Traškios, pagardintos sūriu ir česnaku šios lazdelės gali tapti puikiu užkandžiu, kuris dar ir puikiai atrodo patiektas ant stalo. Išbandykite!

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais 4 asm.

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką