Dabar populiaru

Užkandžiai - visi receptai

Jautienos carpaccio

Jautienos carpaccio 4 asm.

Skanus, gražiai atrodantis ir greitai paruošiamas užkandis. 

Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors ir neturtingi kalorijų, tačiau sotūs. Ši baklažanų savybė ypač patiks tiems, kurie rudens šaltyje greitai išalksta, bet mėsą valgo saikingai. Todėl įdaryti baklažanai su dviem sūriais taps savarankišku karštu patiekalu sočiai (ir tuo pat metu lengvai) vakarienei.

Ančiuvių „carpaccio“ ir „crostino“ su troškintais ančiuviais

Ančiuvių „carpaccio“ ir „crostino“ su troškintais ančiuviais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors šviežių ančiuvių pas mus kol kas nesimato, tačiau nuskridę į Romą ir apsigyvenę svečių namuose su virtuve žinosite, ką pasigaminti.

Avokadas ant skrebučio

Avokadas ant skrebučio 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Prisimenu, kaip staiga šis užkandis išpopuliarėjo ir staiga visos sveikesnio maisto ar „brunchą“ tiekiančios kavinės pradėjo tepti kreminį avokadą ant duonos riekės. Ir jie buvo teisūs, nes tai greita, atrodo puikiai, gerai perkama, o, svarbiausia, yra be proto skanu!
Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Užkandžių rinkinys „Picada“

Užkandžių rinkinys „Picada“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai užkandžių rinkinys iš įvairių sūrių, kumpių ir daržovių. Mūsų ruošiama „Picada“ ypatinga tuo, kad bus gaminama tik iš įvairių daržovių.

Marinuotos lašišos užkandis sevičė

Marinuotos lašišos užkandis sevičė 10 asm.

Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias...
Karštas ožkų pieno sūris

Karštas ožkų pieno sūris 2 asm.

Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir...
Traškūs svogūnų žiedai

Traškūs svogūnų žiedai 2 asm.

Svogūnus supjaustykite žiedais. Paruoškite tirpalą iš 500 ml vandens ir druskos. Svogūnus tirpale mirkykite pusvalandį. Sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą ir miltelinį cukrų. Svogūnų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir...
Vegetariška pica su porais ir špinatais

Vegetariška pica su porais ir špinatais 4 asm.

Tokią sveika valgyti ne tik vegetarams, bet ir vaikams ar kūno linijomis besirūpinančiomis dailiosios lyties atstovėms. Paruošta iš sveiko grūdo miltų, be jokių riebalų ir rūkytos mėsos gaminių, ji yra energijos užtaisas visai dienai.

Itališka pica

Itališka pica 4 asm.

Pica Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite...
Kepta silkė

Kepta silkė 2 asm.

Išdarinėkite silkę ir pamirkykite vandenyje apie valandą, kad nebūtų tokia sūri (galima įpilti truputį pieno, tada ji neištyžta). Šiaudeliais supjaustykite svogūną ir apkepkite iki gelsvumo aliejuje. Į folijos lakštą įpilkite truputį aliejaus, dė...
Aštrūs riešutai

Aštrūs riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite....
Saldūs cinamoniniai riešutai

Saldūs cinamoniniai riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite. Kiauš...
Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą. Česnako...
Ananasų traškučiai

Ananasų traškučiai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi. Nupjaukite ananaso žievę, o patį ananasą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių...
Bananų traškučiai

Bananų traškučiai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Bananus nulupkite ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Iš abiejų pusių apvoliokite juos rudajame cukruje. Išdė...
Obuolių traškučiai

Obuolių traškučiai 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltą cinamoną, muskatą, imbierą ir druską. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką