Dabar populiaru

Užkepėlė - visi receptai

Ugninė apkepėlė

Ugninė apkepėlė 4 asm.

 Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną. Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite...
Moliūgų užtepas

Moliūgų užtepas 4 asm.

1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką susmulkinkite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais. Paprikas perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite juostelėmis. 2. Paruoštas daržoves išdė...
Krevečių apkepėlė

Krevečių apkepėlė 2 asm.

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite. 2. Kitame...
Makaronų apkepėlės su sojų varške

Makaronų apkepėlės su sojų varške 2 asm.

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais. 2. Į keksiukų formeles (geriausia...
Kopūstų apkepėlė

Kopūstų apkepėlė 2 asm.

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. 2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (iš...
Makaronų apkepėlė su daržovėmis

Makaronų apkepėlė su daržovėmis 5 asm.

1. Makaronus išvirkite. 2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją. 3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską...
Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis

Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis 2 asm.

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu. 2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius,...
Baklažanų apkepėlė

Baklažanų apkepėlė 2 asm.

1. Iš kiaušinio, miltų ir vandens užmaišykite tešlą, pasūdykite ją. 2. Baklažaną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais. Tešloje apvoliokite jo griežinėlius ir apkepkite aliejuje. 3. Iškeptus baklažanus dėkite į kepimo skardą, išklotą...
Kuskuso apkepėlė

Kuskuso apkepėlė 4 asm.

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min. 2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir paš...
Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val. 2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite....
Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė

Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė 5 asm.

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 5–7 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais). 2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką