Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Užtepėlė - visi receptai

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus. 2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms. 3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Cukinijų ir sezamų užtepėlė

Cukinijų ir sezamų užtepėlė 4 asm.

Cukinijas geriausia valgyti žalias, tačiau galima šiek tiek termiškai apdoroti arba paruošti ant grotelių. Į šias daržoves gana stipriai įsigeria riebalai, todėl nerekomenduojama jų kepti naudojant riebalus.

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė 4 asm.

Moliūgas – tikra vitaminų bomba ir puikus maistas besirūpinantiems sveikata. Atkeliavę į Lietuvą iš tolimosios Meksikos, jie pas mus vis labiau populiarėja. Moliūgai – ne tik itin naudinga daržovė, bet ir universali – tinka ir rimtiesiems patiekalams, ir užkandžiams, ir desertams.

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė 4 asm.

Baklažanus lietuviai spėjo pamėgti, nes jie nebrangūs, itin greitai paruošiami ir nekaloringi. Baklažanų skonis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jie yra jauni ir švieži.

Užtepėlė su ropėmis

Užtepėlė su ropėmis 4 asm.

Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Špinatų užtepėlė

Špinatų užtepėlė 2 asm.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą....
Silkės užkandelė

Silkės užkandelė 4 asm.

Silkę supjaustyti labai smulkiai. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Kiaušinį susmulkinti labai mažais kubeliais. Silkę, svogūnus bei kiaušinį gerai išmaišyti. Pridėkite majonezo. Gerai išmaišyti. Produktus vafliams gerai išmaišyti. Kepti...
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle

Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle 4 asm.

Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę...
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Kreminės varškės užtepėlė

Kreminės varškės užtepėlė 3 asm.

Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės sumaišykite kreminę varškę, miltelinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Laikykite šaldytuve. Patiekite kartu su moliūgų duona: tepkite ją ant riekelių ir skanaukite.
Vasariška „salsa“ krepšeliuose

Vasariška „salsa“ krepšeliuose 8 asm.

PARUOŠKITE KREPŠELIUS Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo indą. Šlakeliu alyvuogių aliejaus plonai ištepkite visų keksiukų formelių dugną ir šonus. Įklokite į keksiukų formeles po lakštelį atšildytos tešlos,...
Lašišų ir žalumynų užtepėlė

Lašišų ir žalumynų užtepėlė 3 asm.

Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite. Į puodą supilkite žuvų...
Varškės ir pomidorų užtepėlė

Varškės ir pomidorų užtepėlė 5 asm.

 Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir...
Baklažanų ir obuolių užtepėlė

Baklažanų ir obuolių užtepėlė 4 asm.

Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, didesnes sėklas išgremžkite. Pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Nuplaukite, nusausinkite. Dėkite į skardą pjūviu į viršų. Apšlakstykite aliejumi. Kiškite į iki 180 įkaitintą orkaitę ir kepkite 8–10...
Avokadų ir rikotos užtepėlė

Avokadų ir rikotos užtepėlė 4 asm.

 Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir...
Aštri pomidorų užtepėlė

Aštri pomidorų užtepėlė 6 asm.

1. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į indą kartu su svogūnu, džiovintais pomidorais, geltonųjų grastyčių sėklom, ašriuoju pipiru (beje, verta jį paragauti iš anksto, nes kai kurie būna ypatingai aštrūs). Masę sutrinkite blenderiu....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką