Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikams - visi receptai 4 puslapis

Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“

Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“ 4 asm.

1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje...
Sausainiai su džemo lašeliu

Sausainiai su džemo lašeliu 4 asm.

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite. 2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Ispaniški keksiukai „Magdalenas“

Ispaniški keksiukai „Magdalenas“ 4 asm.

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų 1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos ž...
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
Ispaniški keksiukai

Ispaniški keksiukai 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, išsijotus miltus. 2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite iki 180...
Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis

Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis 6 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai...
Jogurtinis braškių ir bananų desertas

Jogurtinis braškių ir bananų desertas 4 asm.

1. Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, jogurtą. 2. Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į gautą masę. 3. Suberkite pjaustytas braškes, bananus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.   
Riestainiai

Riestainiai 5 asm.

1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais. 2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius....
Bandelės „Paukščiukai“

Bandelės „Paukščiukai“ 4 asm.

1. Virintame karštame vandenyje ištirpinkite medų, druską ir sudėkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite. 2. Į gautą masę vandenyje dėkite po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol masė taps tokia kaip plastilinas, o jei...
Dešrelės „kokone“

Dešrelės „kokone“ 4 asm.

Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau – tuomet dešreles dengs storesnis teš...
„Guminės“ braškės

„Guminės“ braškės 4 asm.

1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi. 2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes,...
Saldieji krismstukai

Saldieji krismstukai 4 asm.

1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
Kefyriniai keksiukai

Kefyriniai keksiukai 4 asm.

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro. 2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi. 3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį....
Pieniška močiutės sriuba

Pieniška močiutės sriuba 2 asm.

1. Pieną su vandeniu, sviestu ir druska užvirinkite. 2. Miltus užliekite keliais šaukštais vandens ir pirštais pamaigykite, kad būtų daug atskirų gabalėlių ir sausų miltų. Maišant berkite juos į verdantį. 3. Virkite apie 5 min. Receptą atsiuntė...
Abrikosų ledukai

Abrikosų ledukai 2 asm.

Abrikosus supjaustykite riekelėmis ir apibarstykite cukrumi ar cinamonu. Pašaldykite kameroje apie pusantros valandos, kad būtų sušalę, bet ne kieti. Riekeles sudėkite vieną ant kitos kartu su mėlynėmis ir tiekite. Skanaus! Receptą atsiuntė...
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas

Ryžių, ledų ir braškių gardumynas 1 asm.

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Moliūginiai keksiukai

Moliūginiai keksiukai 4 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite sviestu išteptas keksiukų formeles. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Krakmolą sumaišykite su kiaušinių mase. 3....
Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“

Šokoladinis kiaušinis „Tinginiams“ 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite, sumaišykite su kondensuotu pienu, kakava, sausainių trupiniais (geriausia sausainius tiesiog sutrupinti ar sumalti) ir viską gerai išmaišius, bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad tešla sukietėtų. 2. Tuomet rankomis...
Vaisių duona

Vaisių duona 6 asm.

1. Džiovintus vaisius ir riešutus rinkitės pagal skonį. Aš dėjau datulių, obuolių, razinų, slyvų, abrikosų, graikiškų riešutų, migdolų. Džiovintus vaisius ir riešutus gerai nuplaukite. Didesnius vaisius (abrikosus, slyvas) supjaustykite smulkiau....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius