Dabar populiaru

Vanilė - visi receptai

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Purus vanilinis plombyras

Purus vanilinis plombyras 4 asm.

Jei norite pasigaminti gardžių ledų, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro. Jis universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais, šie ledai taip pat puikiai tiks šalia vaisių pyrago.

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas

Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas 6 asm.

Apie šį desertą Signe Meirane sako: „Šis baltojo šokolado desertas yra įrodymas, kad du labai skirtingi skoniai gali būti derinami tarpusavyje, o gaunami rezultatai – nuostabūs. Šį desertą gaminau ne kartą ir iki šiol nei vienas jį ragavęs nepasakė, jog patiekalas nepatiko. Iš pradžių visi gan atsargūs – ragauja po nedidelį šaukštelį šio deserto, bet po to grįžta jo daugiau. Tam, kad šis desertas pavyktų, reikalingi trys dalykai – geri, sunokę mango vaisiai, kokybiškas baltas šokoladas ir „Tellicherry“ pipirai. Naudojant kitos veislės pipirus, gero rezultato pasiekti nepavyks.“

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu 2 asm.

Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite...
„Brownie“ kiaušinių lukštuose

„Brownie“ kiaušinių lukštuose 5 asm.

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukrų ir vanilę. Kiaušinius muškite po vieną, po kiekvieno gerai išplakdami. Galiausiai suberkite miltus ir atsargiai išsukite tešlą. Kiaušiniuose padarykite nedidelę skylutę bei išpū...
Meduolis su slyvų uogiene

Meduolis su slyvų uogiene 4 asm.

Į didelį dubenį sudėkite cukrų, medų, pieną, gabaliukais pjaustytą sviestą ir iki vientisos masės tirpinkite ant karštų garų. Gautą masę šiek tiek pravėsinkite ir įplakite kiaušinius. Suberkite miltus ir visus prieskonius, užmaišykite tešlą....
Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais

Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais 1 asm.

Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais

Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais 4 asm.

Viską, išskyrus šokoladukus, sudėkite į dubenį ir išsukite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite šokolado gabalėlius. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę, rankomis paskirstykite po visą jos paviršių. Kepkite orkaitėje, į...
Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele

Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele 3 asm.

Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje). Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode. Vanilės ankštis...
Kanelės

Kanelės 4 asm.

Tiems kas dar tokių negirdėjo, tai yra prancūziški pyragaičiai, su karamelizuota plutele ir kreminiu vidumi. Verti nuodėmės.

Virtinukai su braškėmis

Virtinukai su braškėmis 4 asm.

Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą. Minkoma...
Citrininis ryžių pudingas su obuoliais

Citrininis ryžių pudingas su obuoliais 4 asm.

Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus....
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Traškūs dribsniai su mėlynėmis

Traškūs dribsniai su mėlynėmis 2 asm.

Plastikiniame dubenėlyje sumaišykite dribsnius, riešutus, džiovintus vaisius. Įberkite cinamono, vanilės, kokosų drožlių. Nedideliame puodelyje virš garų ištirpykite medų. Sumaišykite su aliejumi, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių ir tolygiai...
Vanilinis ir šokoladinis pudingas

Vanilinis ir šokoladinis pudingas 4 asm.

Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant...
Cinamoninis sviestas su vanile

Cinamoninis sviestas su vanile 4 asm.

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Šokoladinis tortas su romu

Šokoladinis tortas su romu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką