Dabar populiaru

Vanilės ekstraktas - visi receptai

Velykinė „Paska“

Velykinė „Paska“ 8 asm.

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę. Spanguoles nuplikykite ir pamerkite į stiklinę su romu. Į varškės masę sudėkite...
„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis 6 asm.

Per sietelį išspauskite kiek įmanoma daugiau vandens iš varškės, įdėkite į marlę ir, pakabinę virš indo, palikite per naktį. Vyšnių brendį (likerį) sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite, tada dėkite vyšnias, dar šiek tiek palaikykite ir nuimkite nuo...
Sausainiai su aguonomis

Sausainiai su aguonomis 6 asm.

Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę...
Baltame vyne virtos kriaušės

Baltame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų...
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas

Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas 4 asm.

Svarbiausi įrankiai: apvali kepimo forma, kepimo popierius, daržovių skustukas. 1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara,...
Šokoladinis pyragas su kokakola

Šokoladinis pyragas su kokakola 4 asm.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepkite orkaitėje, į...
Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais 2 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo. Kuo plonesnėmis skiltelė...
Vaniliniai ledai su braškėmis

Vaniliniai ledai su braškėmis 4 asm.

Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės,...
Nekeptas braškių tortas

Nekeptas braškių tortas 4 asm.

Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Žemės riešutų sviesto tortas

Žemės riešutų sviesto tortas 4 asm.

Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią...
Nekepti tiramisu sausainiai

Nekepti tiramisu sausainiai 4 asm.

Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną...
Bananų duona su šokolado gabaliukais

Bananų duona su šokolado gabaliukais 4 asm.

Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu. Įplakite druską, vanilę ir kefyrą. Suberkite miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Pašaukite į...
Tortas „Paukščių pienas“

Tortas „Paukščių pienas“ 6 asm.

PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus. Palikite atvėsti, o tada...
Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai

Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai 2 asm.

Migdolus 6 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Migdolų grietinėlę nusunkite – šiems ledams paruošti reikės tik riešutų masės. Spanguoles sutrinkite smulkintuvu ir sukrėskite į migdolų masę, įlašinkite...
Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis

Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis 4 asm.

Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį. Išminkykite minkštutę...
Sūrio pyragas su sausainiais

Sūrio pyragas su sausainiais 4 asm.

Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Ž...
Pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas „Angelo ašaros“ 4 asm.

Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Šokoladinis vaisių asorti

Šokoladinis vaisių asorti 8 asm.

Paruoškite uogas ir vaisius. Kuriuos reikia, nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir pan. Paruoškite juodąjį šokoladą. 50 g kakavos sviesto ir du šaukštus medaus sudėkite į dubenėlį ir jį įmerkite į puodą su karštu vandeniu. Maiš...
Apverstas bananų pyragas

Apverstas bananų pyragas 10 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu...
Saldus pudingas šv. Kalėdoms

Saldus pudingas šv. Kalėdoms 3 asm.

Sulaužykite duonos gabalėlius į kepimo skardą, apšlakstykite duoną tirpintu sviestu. Jei mėgstate, įberkite razinų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, cukrų, cinamoną ir vanilę. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Duoną apipilkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką