Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite...
Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti. Tiekite karštą arba šaltą.
Receptas „DANSUKKER“
Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant...
Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus. Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaiš...
Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sezamų sėklas, sudėkite į didelį mikrobangoms atsparų indą. Nustatę 750 W galią kaitinkite 6 minutes. Pamaišykite. Kaitinkite dar 2 minutes (jei norėsite...
Pieną maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite. Miltus sumaišykite...
PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą (ne karštą!) pieną ir šaukštą cukraus. Sumaišykite ir palikite pastovėti porą minučių, kol mielės ištirps ir masė suputos. Tuomet suberkite miltus, cukrų (70 g), druską ir įmuškite kiauš...
Kiaušinius išplakite su pienu, kakava ir cukraus milteliais. Kokosų aliejų išlydykite, truputį ataušinkite, išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. Stačiakampę kekso ar pašteto formą išklokite maistine plėvele, į...
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje sviestą sumaišykite su aliejumi. Elektriniu maišikliu plakite, kol masė pasidarys vienalytė (apie 2 min.). Toliau plakdami po truputį suberkite cukrų (...
Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite...
Mielinei tešlai:
Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų,...
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio galu išgremžkite sėklas su minkštimu, sudėkite į puodą. Sumeskite žieves.
2. Supilkite pieną, įberkite du šaukštus rudojo cukraus ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, kaitinkite apie 15 minučių....
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus,
matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Plačiau apie tai: privatumo politika.