Dabar populiaru

Vegetariška sriuba - visi receptai

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba

Kreminė raudonųjų lęšių ir brokolių sriuba 4 asm.

Raudonieji lęšiai – lengviausiai paruošiama ankštinė kultūra, o brokoliams už jų maistingąsias savybes pagyrų nebus per daug. Šis duetas susitinka puikioje kreminėje sriuboje, kurią galima valgyti ir karštą (kai vėsu ir lyja), ir kambario temperatūros (kai karšta ir pietums pakanka sriubos).

Kopūstų sriuba

Kopūstų sriuba 3 asm.

Visas daržoves susmulkinkite, užliekite vandeniu ir virkite iki kol suminkštės. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais. Labiausiai tinka šviežias imbieras, anyžiai, petražolės, česnakas, krienai. Jeigu trūksta skonio, galite vos pasūdyti.  
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“

Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ 4 asm.

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba

Greitai paruošiama vegetariška pomidorų sriuba 6 asm.

1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite. 2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10...
Indiška pomidorų sriuba

Indiška pomidorų sriuba 3 asm.

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų....
Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis

Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis 4 asm.

Atkreipkite dėmesį: aušdama sriuba tirštėja, dėl to skysčio kiekį, nurodytą recepte, galite atitaikyti pagal savo skonį. 1. Petražoles nuplaukite, nupjaukite kotelius, juos surinkite ir perriškite medvilniniu siūlu - prireiks sriubai. Petražolių ž...
Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi

Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi 2 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. 2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi,...
Trinta sriuba su saldžiosiomis paprikomis

Trinta sriuba su saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Svogūnus, morkas, salierus, geltoną saldžiąją papriką supjaustykite ir 5 min. pakepkite keptuvėje ant aliejaus. 2. Viską sukrėskite į puodą su vandeniu ir virkite, kol daržovės išvirs. 3. Paskui sriubą...
Rudeninė sriuba

Rudeninė sriuba 4 asm.

1. Supjaustytas daržoves sudėkite į puode verdantį vandenį. 2. Po poros minučių suberkite ryžius, sukratykite smulkintus prieskonius ir įberkite druskos, juodųjų pipirų. 3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir dar truputį pavirkite sriubą. Skanaus!...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir palikite pastovėti. 2. Supjaustykite svogūną, salierą, cukiniją, saldžiąją papriką ir 5 min. kepinkite keptuvėje ant aliejaus. 3. Keptuvės turinį sukratykite į puodą su...
Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba

Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje. 2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą. 3....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką